• Kleding en accessoires

  1 december 2020

  Kleding reglement KV Weidevogels (versie 23 november 2020)

   

   1.      Kledingfonds

   

  Weidevogels heeft een eigen kledinglijn van het oerhollandse merk Quick. Weidevogels heeft hiervoor een kledingfonds dat in beginsel vier korfbalseizoenen loopt (van 1 oktober 2020 tot en met 30 september 2024). De kleding is eigendom van de vereniging en wordt aan de leden in bruikleen gegeven.

   

  Dit houdt in dat ieder spelend lid (inclusief de flex-leden) jaarlijks een verplichte financiële kledingbijdrage betaalt om daarvan wedstrijdkleding (wedstrijdshirts/broekjes/rokjes), presentatiekleding (w.o. presentatiepakken) en overig materiaal (w.o. inschietshirts en sporttassen) in bruikleen te kunnen krijgen. Deze verplichte kledingbijdrage wordt geïnd per kwartaal naast de lidmaatschapscontributie. Spelende leden van Weidevogels dienen zelf zwarte kousen aan te schaffen.

   2.      Tarief kledingbijdrage

   

  Vanaf het 4e kwartaal 2020 zal de kledingbijdrage voor spelende leden (en flex-leden) € 8,75 per kwartaal zijn. De borg voor de kleding bedraagt € 25,-- (per lid, tevens maximaal bedrag per gezin met meerdere spelende kinderen). Deze borg krijgen de leden bij opzegging van het (laatste gezins) lidmaatschap terug als het kledingpakket (inclusief sporttas, exclusief inschietshirt) in goede orde door de kledingcommissie retour is ontvangen

   3.      Eenmalig Instapbedrag

   

  Voor nieuwe leden die instromen in het tweede, derde en vierde fondsjaar geldt een eenmalig instapbedrag van  € 30,--, naast de reguliere  kwartaalbijdrage van € 8,75. Door dit eenmalige instapbedrag wordt de kleding van nieuwe leden nog enigszins kostendekkend gemaakt voor de vereniging. Bovenstaande instapregeling geldt zolang de kledingartikelen voorradig zijn. Indien er van een specifiek artikel geen voorraad meer is, zal er een passende oplossing worden aangeboden.

   4.      Wat gebeurt er na 4 jaar

   

  De kleding is gedurende de vier korfbalseizoenen eigendom van de vereniging. De wedstrijdshirts worden aan het eind van elk seizoen ingenomen, gecontroleerd en opnieuw in bruikleen uitgegeven. Aan het einde van het vierde korfbalseizoen worden de kledingstukken eigendom van de gebruiker nadat de nieuwe kledinglijn is uitgeleverd. Men kan dan kiezen de sportkleding zelf te houden of via de vereniging te schenken aan een land/organisatie die de sportkleding kan gebruiken.

   5.      Kledingcommissie

   

  De kledingcommissie, die valt onder het bestuur, is verantwoordelijk voor de organisatie, voorraadbeheer en de uitvoering van het kleding reglement. De KTC-coördinatoren van de verschillende leeftijdscategorieën en de coach/trainer ondersteunen desgevraagd de kledingcommissie bij de praktische uitvoering.

   6.      Regels voor het gebruik van de kleding

   

  Aangezien het kledingpakket geen eigendom van het lid is, is het goed om te weten welke regels gelden voor het gebruik van de kleding. Daartoe zijn de volgende gebruiksregels opgesteld:

   

  1. Alle sportkleding (rokje, broekje, wedstrijdshirt) die in bruikleen is verstrekt, mag uitsluitend tijdens korfbalwedstrijden van KV Weidevogels worden gebruikt. De sportassen mogen uitsluitend bij trainingen en wedstrijden worden gebruikt (dus niet bij andere privégelegenheden).  
  2. Het reserve/inschiet/training shirt mag te allen tijde worden gebruikt, ook privé. Dit shirt moet ook op alle wedstrijddagen worden meegenomen Het dient bij uitwedstrijden indien nodig als wedstrijdkleding indien de tegenstander ook in oranje /wit shirt speelt.
  3. Het reserve/inschiet/training shirt wordt eenmalig verstrekt en is eigendom van de gebruiker.
   Dit houdt in dat een spelend lid zelf een nieuw shirt dient te bestellen via de kledingcommissie indien het shirt niet meer past  of versleten/kapot is.
  4. Het is niet toegestaan om de sportkleding en tassen anders te gebruiken dan waarvoor deze bedoeld zijn.
  5. Zonder toestemming van het bestuur mogen, o.a. in verband met verplichtingen jegens de sponsors, op de sportkleding geen teksten, zoals rugnummers, namen, emblemen en dergelijke worden aangebracht.
  6. Kleding dient volgens het wasvoorschrift gewassen te worden. Indien, door het niet in acht nemen van die wasvoorschriften schade aan de kleding ontstaat, kan men door de vereniging aansprakelijk worden gesteld. Of iemand aansprakelijk wordt gesteld is ter beoordeling aan de kledingcommissie.
  7. Indien tijdens de wedstrijd schade aan de kleding is ontstaan, dient dit direct na afloop van de wedstrijd door de speler bij de kledingcommissie te worden gemeld. Voor de schade aan de kleding welke tijdens de wedstrijd is ontstaan, zal de speler niet aansprakelijk worden gesteld, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld. Dit ter beoordeling aan de kledingcommissie.
  8. Bij vermissing van kledingstukken of geconstateerde schade aan de kleding anders dan hiervoor bedoeld, dient men dit direct te melden aan de kledingcommissie.
   Of iemand aansprakelijk wordt gesteld is ter beoordeling aan de kledingcommissie.
  9. Wanneer aan het einde of tijdens het korfbalseizoen blijkt dat er spullen ontbreken of sprake is van schade, dan worden de daaraan verbonden kosten in rekening gebracht bij de betreffende speler c.q. ouders of verzorgers.
  10. Wedstrijdshirts zijn team-gebonden. De wedstrijdshirts worden bij aanvang van elk korfbalseizoen door de kledingcommissie aan teams uitgereikt en aan eind van het seizoen weer ingenomen. Indien er wedstrijdshirts vermist zijn, dan worden er nieuwe aangeschaft en wordt het aanschafbedrag geïnd bij het betreffende team.
  11. Wanneer een rokje, broekje of trainingspak te klein is geworden, dan kan men deze kosteloos omruilen voor een grotere maat, mits de ingeleverde kleding in goede staat is.
  12. In gevallen waarin het kleding reglement niet voorziet, beslist het bestuur in overleg met de kledingcommissie.
  13. Het kleding reglement wordt gepubliceerd op de website van KV Weidevogels.
  14. Vergoedingsregeling

   Voor zoek geraakte of door eigen toedoen beschadigde kleding zullen onderstaande prijzen worden gehanteerd.

   KV Weidevogels wedstrijdshirt              € 30,00

  KV Weidevogels reserve shirt                € 25,00 inclusief eigen naam

  KV Weidevogels sportbroekje                € 15,00

  KV Weidevogels korfbalrokje                 € 25,00

  KV Weidevogels trainingspak                 € 55,00

  KV Weidevogels rugtas                         € 27,50

  KV Weidevogels sporttas                      € 32,50

    

  Het KV Weidevogels tenue

  Hieronder vind je:

   

  • De kenmerken van het KV Weidevogels tenue
  • Hoe dit tenue kan worden verkregen
  • Gebruik en wasvoorschrift tenue
  • Wat te doen bij problemen

  Kenmerken tenue KV Weidevogels

  De clubkleuren van KV Weidevogels zijn wit, oranje en zwart. Het tenue dat door de kledingcommissie aan de spelende leden (inclusief flex-leden) wordt verstrekt bestaat uit:

  • Presentatiepak met KV Weidevogels logo en nummer aan binnenzijde.
  • Zwart sportbroekje of sportrokje l met KV Weidevogels logo.
  • Wit, oranje wedstrijd shirt l met KV Weidevogels logo en rugnummer
  • Reserve/inschiet/training shirt met KV Weidevogels logo inclusief eigen naam.
  • Jeugd rugtas of senioren sporttas met KV Weidevogels logo.

   

  Spelers dienen zelf zwarte kousen aan te schaffen.

  Dit tenue dient tijdens alle wedstrijden gedragen te worden.

   

  Uitgifte tenue en sporttas nieuwe leden

   Zodra de ledenadministratie de aanmelding van een nieuw lid heeft verwerkt wordt het nieuwe lid door verwezen naar de kledingcommissie. Met de kledingcommissie kan een afspraak gemaakt worden om de kleding af te halen.

   Advies voor gebruik KV Weidevogels tenue

   Om de Weidevogels kleding zo lang mogelijk in een goede conditie te houden, zijn er enkele richtlijnen opgesteld betreffende de draagintensiteit en wasvoorschriften van de kleding.

   

  Draagintensiteit

  Om na te streven dat de kleding van eenieder lid een evenredige slijtage vertoont mag het wedstrijdtenue en het presentatiepak uitsluitend worden gebruikt op de wedstrijddag en trainingen. Dus niet in een andere omgeving zoals “privé of zakelijk”. Ook tijdens vakantie en korfbalkamp is het niet toegestaan deze kleding te dragen.

   

  Wasvoorschriften

  Bij de jeugd en senioren zullen na iedere wedstrijd de shirts worden ingenomen en wordt een beroep gedaan op de ouders/verzorgers/leden om bij toerbeurt de shirts te wassen voor aanvang van de volgende wedstrijd. De volgende wasvoorschriften gelden hierbij:

   

  • Binnenste buiten gekeerd wassen.
  • Wassen bij een temperatuur van maximaal 40 graden Celsius.
  • Nooit chemisch laten reinigen.
  • Niet strijken (!)
  • Wasmiddel zonder bleekmiddel gebruiken.
  • Geen wasverzachter gebruiken. Wasverzachter legt een olielaagje op de stof, waardoor vuil zich beter kan hechten.
  • Was de wedstrijdshirts apart van de broekjes, rokjes en sokken.
  • Gebruik geen wasdroger

   

   

  Veel gestelde vragen

   

  De kledingcommissie heeft een aantal vragen en antwoorden op deze pagina gezet.

   

  Mijn kleding is te klein, ……. wat te doen?

  Neem contact op met de kledingcommissie en meld dat je kleding te klein is. De kledingcommissie maakt zo spoedig mogelijk een afspraak met je om de kleding om te ruilen. De vervangende kleding kan nieuw of, indien voorradig, gebruikte kleding zijn.

   

  Krijg ik een restitutie van het kledingfonds als ik tussentijds in een seizoen stop met korfbal?

  Nee, je krijgt geen restitutie.

   

  Mijn kleding is stuk, wat moet ik doen?

  Neem contact op met de kledingcommissie met de melding wat er kapot is. De kledingcommissie maakt dan een afspraak met je.

   

  Mijn kleding is zoek.

  Je informeert je teamgenoten m.b.t. jouw vermissing. Tevens plaats je een oproep op de KV Weidevogels website en neem je contact op met de kledingcommissie met de melding wat er kwijt is. De kledingcommissie maakt dan een afspraak met je.

   

  Ik ben mijn trainingspak kwijt.

  Je informeert je teamgenoten dat je een broek en/of jack kwijt bent. Tevens plaats je een oproep op de KV Weidevogels website. En neem je contact op met de kledingcommissie. Komt het pak niet boven water dan dient er een geheel nieuw trainingspak door jou aan de vereniging vergoed te worden. Het deel wat nog in je bezit is mag je houden. Zie onderstaande vergoedingsregeling.

   

  Ik stop met korfballen bij KV Weidevogels, wat doe ik met mijn kleding en sporttas?

  Je levert je sporttas en kleding (gewassen) in bij de kledingcommissie. Hiervoor maak je van tevoren een afspraak. Indien de kleding niet wordt ingeleverd dan wordt de borg niet terugbetaald en zal er tevens een naheffing plaatsvinden met een maximaal bedrag van € 75,00

   

  Ik heb kleding gevonden, wat moet ik hier mee doen?

  Je informeert je team genoten of zij misschien wat kwijt zijn. Komt het kleding stuk niet terecht bij de eigenaar neem dan contact op met de kledingcommissie.

   

  Heb je andere vragen?

  Neem contact op met de kledingcommissie via Tenue@weidevogels.nl


     

  Kledingcommissie

  Tenue@weidevogels.nl

   

   

  Vastgesteld door het bestuur, 23 november 2020