• Korfbalkanjers (G-korfbal)

  Update : 03-09-2023

  Kanjers

  Sporten is voor iedereen. Maar voor een best grote groep kinderen is de weg naar het sportveld soms lastig te vinden. Voor jonge korfballiefhebbers met een geestelijke of verstandelijke beperking, ASS en/of ADHD is er nu het Kanjerteam van de korfbalvereniging Weidevogels in Bleiswijk. Want sporten is belangrijk voor ieders lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Ben je (bijna) 8-18 jaar? Welkom bij het Kanjerteam!

   

  Met extra begeleiding, gestructureerd aanbod en aangepaste, overzichtelijke oefeningen. kan elk kind op zijn of haar eigen niveau sporten. Weidevogels biedt een veilige omgeving en scoort hoog op de G van Gezellig. Want plezier in sporten staat voorop. We zetten nu dan ook nog niet in op wedstrijden, maar wie weet, als er een stabiele groep is die dit wel leuk vindt, dan gaan we ervoor!

   

  Ervaren trainers
  De ervaren trainers Stefanie de Beukelaar, Marloes van der Poel, Arjan Smit en Annemiek verzorgen de trainingen. Je kunt ze bereiken via het e-mailadres korfbalkanjers@weidevogels.nl. Hieronder stellen ze zich even kort voor.

   

  Annemiek

  Ik ben Annemiek Vrins, moeder van twee korfballende kinderen bij de Weidevogels.

  Van korfbal leer ik steeds meer van de andere trainers. Ik heb zelf namelijk training gegeven aan volleybalteams en dat zelf heel lang gespeeld.

  Ik vind het belangrijk dat iedereen moet kunnen sporten en door mijn werk weet ik dat dit voor kinderen met wat meer individuele behoeften lastig kan zijn. Om zelf hierin iets te kunnen betekenen geef ik nu training.

  Elke maandagavond geef ik met plezier training aan een gezellige groep kinderen die lekker met korfbal bezig zijn.

   

  Marloes
  Ik ben Marloes van der Poel en speel zelf bij de senioren van Weidevogels en train/coach daarnaast een jeugdteam. Ik ben moeder van twee dochters. Mijn oudste speelt zelf met heel veel plezier ook bij Weidevogels. Mijn jongste dochter heeft ASS en ADHD en gaat hiervoor naar speciaal onderwijs. Bij de zoektocht naar een leuke sport voor haar bleek het aanbod beperkt. In overleg met SportMEE, Lansingerland Beweegt en het KNKV hebben we daarom Korfbal Kanjers opgericht, zodat er ook voor deze kinderen het sportaanbod groter wordt. Ik vind het geweldig dat ik aan deze Kanjers training mag geven!

   

  Arjan
  Na z’n 20 á 25 jaar zelf te hebben gespeeld en te hebben gecoacht bij een andere club ben ik betrokken geraakt bij KV Weidevogels. Hier loop ik vanaf ca. 2012 al weer rond, en met veel plezier vervul ik hier nu diverse rollen

  • Trainer/coachbegeleider van de Korfbalkanjers en samen met Marloes een regulier team
  • Bestuurslid
  • Aanspeekpunt van het klusteam
  • Voorzitter van de Kantine Commissie (KC)

   Graag wil ik kinderen plezier zien hebben, en dat zie ik zeker terug bij onze kanjers.

   

  Aanmelden

  Voor wie: Kinderen van circa 8-18 jaar met een geestelijke of verstandelijke beperking, ASS en/of ADHD.

  Trainingslokatie: Sportpark "Merenveld" in Bleiswijk: Götzenhainsingel 10. In winterperiode wordt er gesport in de sporthal.
  Trainingstijden : klik hier

  Kosten : Vier keer gratis meetrainen en daar : klik hier voor het lidmaatschap.

  Kleding: Waar de kinderen zich fijn in voelen, maar sportkleding is wel handig. Eventueel kunnen kinderen gebruikmaken van de kledinglijn van de vereniging.

  Voor meer informatie of aanmeldingen kun u een mail sturen naar korfbalkanjers@weidevogels.nl