• Korfbalkanjers (G-korfbal)

  Update : 04 jul. 2021

  Sporten is voor iedereen. Maar voor een best grote groep kinderen is de weg naar het sportveld soms lastig te vinden. Voor jonge korfballiefhebbers met een geestelijke of verstandelijke beperking, ASS en/of ADHD is er nu het Kanjerteam van de korfbalvereniging Weidevogels in Bleiswijk. Want sporten is belangrijk voor ieders lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Ben je (bijna) 8-18 jaar? Welkom bij het Kanjerteam!

   

  Weidevogels start seizoen 2021-2022 met een trainingsuur voor deze kanjers op dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur. Met extra begeleiding, gestructureerd aanbod en aangepaste, overzichtelijke oefeningen. Zo kan elk kind op zijn of haar eigen niveau sporten. Weidevogels biedt een veilige omgeving en scoort hoog op de G van Gezellig. Want plezier in sporten staat voorop. We zetten nu dan ook nog niet in op wedstrijden, maar wie weet, als er een stabiele groep is die dit wel leuk vindt, dan gaan we ervoor!

   

  Ervaren trainers

  De ervaren trainers Stefanie de Beukelaar en Marloes van der Poel verzorgen de trainingen. Je kunt ze bereiken via het e-mailadres korfbalkanjers@weidevogels.nl. Hieronder stellen ze zich even kort voor.

   

  Stefanie:

  Ik ben Stefanie de Beukelaar en speel zelf bij een seniorenteam bij Weidevogels en ben 5 jaar met plezier trainer/coach geweest van jeugdteams.

  Als net afgestuurd student was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin ik mijn kennis als pedagogisch medewerker en sociaal werker kwijt kan. Toen Marloes begon over het opzetten van een team om het sportaanbod te vergroten werd ik meteen enthousiast. Ik heb er super veel zin in om de Kanjers training te geven!

   

  Marloes:

  Ik ben Marloes van der Poel en speel zelf bij de senioren van Weidevogels en train/coach daarnaast een jeugdteam. Ik ben moeder van twee dochters. Mijn oudste speelt zelf met heel veel plezier ook bij Weidevogels. Mijn jongste dochter heeft ASS en ADHD en gaat hiervoor naar speciaal onderwijs. Bij de zoektocht naar een leuke sport voor haar bleek het aanbod beperkt. In overleg met SportMEE, Lansingerland Beweegt en het KNKV hebben we daarom Korfbal Kanjers opgericht, zodat er ook voor deze kinderen het sportaanbod groter wordt. Ik vind het geweldig dat ik aan deze Kanjers training mag geven!

   

  Aanmelden

  Voor wie: Kinderen van circa 8-18 jaar met een geestelijke of verstandelijke beperking, ASS en/of ADHD.

  Training: Vanaf dinsdag 7 september iedere dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur op het sportpark "Merenveld" in Bleiswijk: Götzenhainsingel 10.

  Kosten: Vier keer gratis meetrainen en daarna € 19,50 per kwartaal.

  Kleding: Waar de kinderen zich fijn in voelen, maar sportkleding is wel handig. Eventueel kunnen kinderen gebruikmaken van de kledinglijn van de vereniging, kosten zijn € 8,75 per kwartaal.

  Info of aanmelden: Bij Stefanie en Marloes via korfbalkanjers@weidevogels.nl