• KTC: Versterking (op projectbasis) gezocht

 • De KTC zoekt voor de komende periode voor twee projecten technische ondersteuning:

  De coördinatoren van de jeugdteams helpen bij de ondersteuning van de trainers, met name het implementeren van trainingsstof. Trainingen bekijken en sparren met trainers over de oefeningen en hierover contact houden met coördinator.

  Praktijkbegeleiding voor de acht trainers die op korte termijn met de KT 3-cursus starten. Een praktijkbegeleider bezoekt een aantal trainingen en wedstrijden van een cursist en bespreekt deze met hem/haar. Hij ondersteunt waar gewenst, bijv. bij de opdrachten die de cursist moet maken.

  Heb je interesse of wil je meer informatie, laat het ons weten: ktc@weidevogels.nl.

  KT 3-cursus

  Op korte termijn (eind september of begin oktober) start bij Weidevogels een KT 3-cursus. Peter de Waard, Tim Loendersloot, Joost Kouwenhoven, André den Uijl, Bob van der Velden, Luuk Prins, Celest Slabbekoorn en Vincent van der Burg zullen zich hierin gaan bekwamen:

  "De opleiding Korfbaltrainer 3 is opgezet aan de hand van de nieuwste inzichten over training en coaching. Centraal staat het proces dat de trainer doorloopt om, vanuit de wedstrijd, korfbalacties uit te werken naar thema's die aansluiten bij het niveau, talent en motivatie van de ploeg.  Je leert de thema's om te zetten in efficiënte oefenvormen. Oefenvormen die bijdragen aan de ontwikkeling van de spelers, die wedstrijdecht zijn en die oproepen wat de spelers moeten leren. Begrippen als impliciet leren, externe focus, differentieel leren staan centraal. Het doel bij coachen is om de betrokkenheid en inbreng van de spelers te stimuleren."

   

  Wij wensen onze cursisten heel veel succes!

  Samenwerking trainers - coördinatoren

   

  Indeling:

  Jeroen Pieterse:senioren 1, 2 en 3

  Idaline Dullaart:senioren 4 en 5

  Sjoerd Keizer:A1, A2, B1, B2

  Joost Kouwenhoven:C1, C2, D1, D2, D3

  Mirjam de Waard:E1, E2, E3, F1, F2

   

  De coördinatoren van de jeugdteams zijn al (of komen snel) in contact met de trainers om hen met de trainingsstof te begeleiden en om te waarborgen dat de teams zoveel mogelijk in dezelfde speelstijl gaan spelen. Deze wordt nog uitgewerkt in een beleidsplan,
  maar de rode draad is:

   

  Korfbal gericht op snel aanvallend spel met veel schotpogingen en verdedigend gezien op alle vlakken veel pressie geven. Trainers steken, naast het tactische deel, veel tijd in de individuele (technische) ontwikkeling van de spelers en speelsters.

   


  Qua trainingsstof maken we veel gebruik van de oefeningen uit de 
  Spelenderwijsapp. De KTC is op dit moment druk bezig met het bekijken van de stof en de uitwerking hiervan naar de betreffende leeftijdscategorieën. De app zelf kan intussen niet meer worden gebruikt, maar de KTC heeft alle oefeningen in bezit (PDF-bestand).

   

  Wij willen tenslotte alle trainers vragen om zo snel mogelijk in contact te treden met de coördinatoren bij:

   

  Problemen bij het vinden van invallers en/of reserves; denk hierbij ook aan tactische keuzes hierin (en als meer teams hierbij betrokken zijn);

  Verzoeken om verplaatsen van wedstrijden naar een andere datum/tijd, de betreffende coördinator treedt daarna in contact met Jeroen.