• Fysiotherapeut
 • Mark Lieverse

  Introductie  

  Mark Lieverse is onze club fysio. Hij vindt het leuk om naast zijn dagelijkse praktijk en voetbalcarrière onze selectie te begeleiden bij facetten als stabiliteit, verzorging en bewegingsoefeningen. Hierbij ligt een grote focus op blessurepreventie.  

  Sportspreekuur

  Iedere maandagavond verzorgt Mark Lieverse namens Fysiotherapie Lansingerland een sportspreekuur. 

  Dit is een gratis inloopspreekuur waarin ieder lid van Weidevogels welkom is met vragen over blessures en klachten.  

  Locatie 

  Sporthal Rijneveen – Rembrandtlaan 40, in de EHBO ruimte

  Maandagavond tussen 19:30 en 20:30 uur

  Telefoonnummer: 010-8701811 (locatie Medisch Hart Bleiswijk)

 • Blessurepreventie

  Blessurepreventie

   “Zorgen dat iedereen plezier kan hebben, en kan blijven houden in het spelletje.” 

  Korfbalvereniging Weidevogels en Fysiotherapie Lansingerland hebben al een aantal jaar een samenwerkingsverband. Onderdeel hiervan is de aanwezigheid van een fysiotherapeut op het wekelijkse sportspreekuur, voor vragen en de mogelijkheid voor leden om (versneld) een afspraak te krijgen bij de praktijk. Omdat Weidevogels bezig is met het verbeteren en versterken van de opleiding hebben zij gebruik gemaakt van het aanbod van Fysiotherapie Lansingerland van een preventief programma om blessures (ontwikkeld vanwege het hoge aantal kruisbandblessures) te voorkomen. 

  Zo is door de gehele opleiding vanaf de junioren de warming-up gestandaardiseerd, en deze warming-up is aangeleverd door Fysiotherapie Lansingerland. De oefeningen hierin zijn de uitkomst van een groot onderzoek naar manieren om blessures te voorkomen door middel van het juist opwarmen van spieren in combinatie van het trainen van de juiste houding. Dit is aanvullend op de trainingen die de teams krijgen.

  Als extra onderdeel hiervan krijgen alle spelers, vanaf de C-junioren, een korte test waarbij houding gemeten en beoordeeld wordt en op basis hiervan zullen spelers met meer risico op blessures extra begeleidt worden tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Later in het seizoen wordt er nogmaals getest, alleen bij die spelers waar meer risico gemeten was, om te zien of er verbetering heeft opgetreden. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan is er de mogelijkheid om dit onder begeleiding van een fysiotherapeut alsnog te verbeteren. 

  Middels deze samenwerking hopen wij ervoor te zorgen dat er uiteindelijk minder klachten en blessures ontstaan bij de spelers en speelsters en dat hierdoor de belastbaarheid op trainingen kan worden vergroot. 

  Mochten jullie andere vragen hebben dan kan je deze stellen via mc@fysiolansingerland.nl