DSC_0096.JPGDSC_7474.JPGDSC_7396.JPGDSC_2608.JPGDSC_1388.JPGDSC_5132.JPGDSC_7311.JPGDSC_4945.JPG

Column Sjoerd: De droge knal van Huis

Door Sjoerd Keizer op 29 nov 2017, laatst gewijzigd op 06 dec 2017 14:48.

Kwam je hier door een verkeerde link in de nieuwsbrief ----> ga naar: www.weidevogels.nl/nieuwsbericht/2964/column-sjoerd-clich%C3%A9jeuk-en-nul-punten en bekijk de goede column.

Column Sjoerd: De droge knal van Huis

Het bijzondere verschijnsel komt bijna elke week voor. De droge knal van Huis. Oftewel: een droog doelpunt van Stefan Huisman. Ik sta nu al een tijdje bij Stefan in het vak en het begint nu een begrip te worden. Als ik een aantal ballen er niet heb ingeschoten en mijn tong op de grond ligt, is daar De Huis. Ook wel ‘Osso’ genoemd door ondergetekende. Voor alle mensen die in Lansingerland opgroeiden, google dat maar eens.

Stefan begroet mij altijd zoals hij Jan Willem ook begroet. Stefan roept: Kaizaaaaaaaaaaaaaa*. Ik roep: OSSOOOO*. We lachen. ‘Gaat nergens over’, zegt Huis dan.

Met dat in je gedachten kan je verder. Want droger kan het af en toe niet. Sommige opmerkingen van mij, doen Huis aan mijn broer denken. Maar zijn opmerkingen, kan hij alleen maken.

Misschien komt Luuk Rodenburg nog een beetje in de buurt. Ook qua korfbal, want Luuk kan ook droge doelpunten maken. Maar bij Stefan is er een vast stappenplan.

1. We zoeken in de aanval te lang naar een kans

2. We proberen te dubbelen

3. Als dat lukt, worden we weleens naar achter gedrongen

4. Stefan staat op 14 meter

5. Stefan schiet (met een vrij hoge bal) raak

6. Veel mensen veren op, waar ze een seconde geleden nog dachten: waarom die bal?

7. Iedereen beseft dat dit een belangrijk doelpunt was

Tot zover wat er dit seizoen erg vaak is gebeurd.

Verder wil ik nog de complimenten aan mijn vakmaat overbrengen. Want het is niet makkelijk om vanuit het vierde in de zomer bij de selectie aan te sluiten, in het tweede te komen én elke week beter te worden. Ik denk dat hij de meeste groei heeft doorgemaakt.

Nu is het de vraag hoe ver hij nog komt. Want ja, hij is best wel oud. Toch Osso? Misschien toch maar 35+ korfbal? www.korfbal.nl/senioren/nieuws/oude-tijden-herleven-met-35-korfbal. Grinnik.

Lataaaaaaaaaaa**

Sjoerd

*Standaard groet bij binnenkomst

**Standaard groet bij weggaan

 

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!