DSC_2608.JPGDSC_0096.JPGDSC_4945.JPGDSC_7311.JPGDSC_1388.JPGDSC_7474.JPGDSC_7396.JPGDSC_5132.JPG

Column Marit Bolle: Sjoerds Keizerrijk

Door Sjoerd Keizer op 01 mrt 2018, laatst gewijzigd op 01 mrt 2018 19:28.

Na twee maanden te laat ‘De droge knal van Huis’ te hebben gelezen, raakte ik geïnspireerd. 

 ‘Sjoerd, mag ik een column over jou schrijven? Dat is leuk. Jij bent namelijk degene die altijd over anderen schrijft.’ 

‘Ja dat mag, maar ik ben wel altijd positief...’ 

 Hier doelt hij op mijn cameracommentaar bij wedstrijden, mijn commentaar in het veld en mijn o zo positieve persoonlijkheid buiten het veld.. Wees gerust Sjoerd, ook ik kan positief zijn :) Gelukkig vind je mijn lach, die je regelmatig terughoort aangezien jij de wedstrijden ook daadwerkelijk terugkijkt, wel altijd grappig. 

 Sjoerds Keizerrijk

Sjoerd Keizer, zoals de naam al doet vermoeden: een echt mannetje. Met een mooi schotpercentage, een gele kaart en een kapitaal aan werk voor de club, is hij een voorbeeld voor de jeugd. Wat betreft die gele kaart blijft het echter, volgens coachlief, knap dat het er maar bij één is gebleven. Sjoerd laat de scheidsrechter namelijk weleens weten wat die niet óf juist totaal verkeerd heeft gezien. Dat heet helpen.. Ik snap het.

Maar in het veld is Sjoerd naast assistent-scheidsrechter ook een keiharde werker; hij neemt zijn vak op sleeptouw en laat zijn tegenstander alle hoeken van het veld zien. En dan, doelpunt! Daarmee beloont hij niet alleen zichzelf, maar ook het leukste team van Weidevogels, en, wanneer hij de kans krijgt, ook WV1. Het enige waar de coach niet zo blij mee is, is zijn ‘onbereikbaarheid’. Na 6x roepen krijgt hij namelijk pas gehoor, maar wat blijkt.. dan is de bal alweer in het vak. Volgens mijn kennis als dokter kan ik met enige zekerheid zeggen dat hier sprake is van een stoornis, genaamd ‘Oost Indische doofheid’. Immers, voor muziek heeft Sjoerd wel grote oren; DJ Keiz is niet alleen aanwezig bij thuiswedstrijden, maar ook bij uitwedstrijden wanneer de tegenpartij weer eens de inschietmuziek is vergeten (btw ‘De vloer is lava’: niet mijn favoriet).

Maar naast assistent, speler en DJ is Sjoerd ook nog redacteur van het WV-nieuwsblad, trainer en KTC-lid. Oftewel, zonder hem geen Weidevogels. Misschien moeten we de naam Weidevogels maar veranderen in Keizerrijk, das lache: Keizerrijk 1, Keizerrijk 2 etc..

 So, I think it’s fair to say dat Sjoerd zijn naam zowel in het veld als buiten het veld eer aan doet. Onlangs ook weer met deze opmerking:

 ‘Cupcakes, die eten mannen alleen als ze een vriendin hebben.’

 Anders gezegd, cupcakes zijn voor softies; echte mannen eten biefstuk! En terecht Sjoerd, een keizer verdient het beste! Een uitgesproken persoonlijkheid. Ik houd er van.

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!