DSC_7396.JPGDSC_4945.JPGDSC_5132.JPGDSC_7311.JPGDSC_7474.JPGDSC_1388.JPGDSC_0096.JPGDSC_2608.JPG

KTC: Trainer/Coach A2, trainersopleiding en nieuwe regels

Door Sjoerd Keizer op 16 aug 2018, laatst gewijzigd op 16 aug 2018 18:39.

De zomervakantie loopt (helaas) al weer ten einde, maar dat betekent ook goed nieuws;
Het nieuwe korfbalseizoen gaat weer van start! Bij deze een update met de belangrijkste zaken.

Aanvang seizoen 2018/2019

De senioren en A-junioren selecties zijn afgelopen week al begonnen met trainen en zij zullen aankomend weekend al de eerste oefenpotjes spelen. Vanaf volgende week maandag (20 augustus) zullen ALLE teams van start gaan volgens het vaste trainingsschema. Deze is terug te vinden op de website van Weidevogels.
Op zaterdag 25 augustus spelen een hoop teams al een oefenwedstrijd en op zaterdag 1 september zullen alle teams oefenen. Zie daarvoor bijgevoegd oefenprogramma.
Vanaf zaterdag 8 september zal de competitie van start gaan. Het definitieve programma is net bekend geworden en is te vinden op Korfbal.nl.

Trainer/coach A2

Met plezier kunnen we mededelen dat Dolf Olivier komend seizoen de A2 zal gaan trainen geven (donderdagen, i.s.m. Jeroen v/d Berg) en coachen, mits dit uitkomt met zijn eigen wedstrijden bij Erasmus. Vandaar dat de thuiswedstrijden van de A2 ook al aardig vroeg in de ochtend gepland staan. Wij zijn erg blij dat Dolf hiertoe bereid is. Veel succes en plezier!

Opleiden & begeleiden van onze trainers

Vorig seizoen hadden wij bij Weidevogels 20 trainers welke de KT2-cursus succesvol afgerond hebben en met trots kunnen wij melden dat er in september 2018 wederom 10 trainers van start zullen gaan met deze cursus. Op deze manier hopen wij dat al onze trainers de basis leggen voor een succesvolle trainerscarrière. Linda, Saskia, Daniëlle, Sanne, Thijs, Sam, Manon, Stefanie, Job, Femke; Veel succes en plezier, toppers!

Uiteraard zijn wij er ons van bewust dat het na deze cursus niet ophoudt met bijleren. Ervaring opdoen op het korfbalveld is daarvan misschien wel het belangrijkste aspect.
Weidevogels heeft er daarom voor gekozen om het ‘Spelenderwijs Verbeteren’ programma aan te schaffen voor al onze trainers, zodat zij die extra ondersteuning voor in de praktijk krijgen.
Op deze manier heeft iedereen (per leeftijdscategorie) toegang tot oefenstof voor de trainingen, handige tips, etc. door middel van een bundel welke zij hebben ontvangen, maar ook inclusief het interactieve applicatie (app) voor op de smartphone.

Om alle trainers wegwijs te maken met deze bundel/app organiseren wij op
vrijdag 31 augustus een trainersavond in de kantine. Zij hebben via de mail persoonlijk een uitnodiging ontvangen. Gedurende deze avond zullen de ontwikkelaars van dit programma ook uitleg komen geven over de ins & outs met daarbij ook een clinic in de praktijk op het veld. Wij verwachten alle trainers dan ook in de kantine.

Belangrijke wijzigingen in het spelreglement

Met ingang van het seizoen 2018/2019 zijn er een aantal spelreglementen gewijzigd. Hieronder een kort overzicht.

1.  Speelduur veldwedstrijden senioren en junioren verkort
De speelduur van een veldwedstrijd voor junioren en senioren is per seizoen 2018/2019 verkort naar twee keer 30 minuten (in plaats van twee keer 35 minuten).

2.  Time-out voor alle teams in het top- en wedstrijdkorfbal
Vanaf seizoen 2018/2019 is het voor alle teams in het top- en wedstrijdkorfbal mogelijk om een time-out aan te vragen. Per team heb je per wedstrijd twee time-outs. Zie onderaan dit bericht voor meer informatie hierover.

Voor teams die in het top- en wedstrijdkorfbal uitkomen is het nog van belang om te weten wanneer een wissel officieel is aangevraagd en wordt geregistreerd:

Voor het aanvragen van een time-out geldt het volgende:

·        Bij wedstrijden zonder schotklok is de time-out formeel een feit zodra de scheidsrechter – na het tijdens een spelonderbreking op de voorgeschreven wijze aanvragen van een time-out door de coach – het in de spelregel beschreven scheidsrechtersgebaar voor het toestaan van een time-out heeft gegeven. Tot dat moment kan de coach zijn aanvraag ongedaan maken zonder dat dit gevolgen heeft. Zodra de scheidsrechter genoemd gebaar heeft gemaakt, wordt de time-out als zodanig geregistreerd, ook als de coach besluit de time-out niet te gebruiken. Is dit laatste het geval, dan heeft de andere ploeg het recht de tijd, die voor een time-out staat, te gebruiken voor nader overleg.

Voor het aanvragen van een wissel geldt het volgende:

·        Bij wedstrijden zonder schotklok is de vervanging formeel een feit zodra de scheidsrechter – na het op de voorgeschreven wijze melden van een vervanging door de coach – het in de spelregel beschreven scheidsrechtersgebaar voor het vervangen van een speler heeft gemaakt. Tot dat moment kan de coach de melding ongedaan maken zonder dat dit gevolgen heeft. Zodra de scheidsrechter genoemd gebaar heeft gemaakt wordt de vervanging als zodanig geregistreerd, ook als de coach besluit niet te vervangen.


Namens de KTC een sportief, gezond en mooi seizoen gewenst!
 

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!