DSC_4945.JPGDSC_7396.JPGDSC_0096.JPGDSC_7474.JPGDSC_5132.JPGDSC_7311.JPGDSC_1388.JPGDSC_2608.JPG

Peter Praat: ‘Een punt verloren’

Door Sjoerd Keizer op 19 sep 2018, laatst gewijzigd op 19 sep 2018 14:18.

Weidevogels 1 pakte afgelopen zaterdag het eerste punt van het seizoen. Tegen Dijkvogels speelde de ploeg van Peter Jonker met 18-18 gelijk. Elke week blikken we terug met hoofdtrainer Peter Jonker. 

Sjoerd: “Peter, welk gevoel overheerst er, na wat dagen nadenken?”

Peter: “Ja, toen er zaterdag afgefloten werd, dacht ik dat we een punt hadden gewonnen. Maar nu denk ik: we hebben er één verloren. Dijkvogels is in eerste instantie een ploeg die we onder ons moeten houden. Het is een Weidevogels-ding volgens mij, maar na rust moeten we scherper zijn. We hadden de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar doen dat niet.

We laten Dijkvogels terugkomen en dan krijgen zij het gevoel dat er wat mogelijk is. Na rust moeten we een oplossing gaan vinden. Toen we drie punten voor stonden, had het moeten gebeuren. We misten een aantal kansen, maar creëerden ze wel. En dat is positief. Want vorige week zijn we tegen KZ Danaïden volledig weggepoets. Dat heeft lang in mijn hoofd gezeten, maar met deze wedstrijd hebben we wel het een en ander kunnen goedmaken.”

Sjoerd: “Inhakend op de wedstrijd tegen Danaïden. Is het toeval dat Weidevogels op een groot veld minder presteert?”

Peter: “Nee, dat is bij ons gewoon een probleem. We komen niet lekker in ons spel. Je zag het ook tegen ONDO; daar kwam ons spel ook niet uit de verf. Dat moet veranderen. We gaan echter niet op een groot veld trainen. We moeten van ons eigen spel uitgaan en het op een groot veld even klein maken als op een klein veld.”

Sjoerd: “Wat is denk je de verhouding in de poule?”

Peter: “Het is zeer verrassend dat Danaïden nu bovenaan staat. Ik verwacht dat zij nog zullen zakken. Ik moet nog maar eens zien of ze van ons winnen als we thuis spelen. Daarnaast denk ik dat Rapid samen met ODO hoge ogen gaat gooien. Wij moeten ons richten op de middenmoot, samen met Paal Centraal en Danaïden. Dijkvogels moeten we onder ons houden. Zij verwachten zelf ook dat het moeilijk wordt om erin te blijven.”

Sjoerd: “Nu Paal Centraal. Wat denk je?”

Peter: “Ja, heel lastig. Ze hebben heel lange heren. Ik ben benieuwd hoe we daar mee om zullen gaan. Het is denk ik een ploeg die ons niet echt ligt. Maar we worden als groep per week écht beter. Als dit doorzet, zijn we in de zaal op ons best. Daarna moeten we gaan bouwen naar de komende jaren. We kunnen met deze groep jaren vooruit en dan zitten er echt heel veel mooie dingen in voor dit team.”

 

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!