DSC_4945.JPGDSC_7396.JPGDSC_0096.JPGDSC_7474.JPGDSC_5132.JPGDSC_7311.JPGDSC_1388.JPGDSC_2608.JPG

Peter Praat: ‘We verdedigden als tijgers’

Door Sjoerd Keizer op 25 sep 2018, laatst gewijzigd op 25 sep 2018 10:14.

Elke week blikt ondergetekende terug met hoofdtrainer Peter Jonker over de afgelopen speelronde.

Weidevogels won zaterdag voor het eerst in de tweede klasse G. Op het complex van de TU Delft, waar het geoorloofd is om met losse palen op een hockeyveld te spelen, won de ploeg van Peter Jonker met 15-16.

Sjoerd: “Ja, Peter. Een enorm cliché, maar het was een wedstrijd met veel gezichten hè?”

Peter: “Ik denk dat dat een passend cliché is, Sjoerd. We staan in de tweede helft 12-9 achter en hadden op zijn Rotterdams gezegd ‘op ons kloten kunnen krijgen’. De ballen van Jouke en Saskia vielen op dat moment niet en daarom vroeg Jouke aan mij wat we moesten doen. Ik heb toen een time-out genomen en tegen iedereen gezegd dat we kleine stukjes moesten gaan spelen en alleen de goede kansen moesten nemen. Dat gebeurde en de ballen vielen opeens wel. Ik had echt zoiets van: mag het een keer onze kant opvallen?! Dat heeft de ploeg echt verdiend. We trainen keihard en de intentie om te winnen was er écht.

Het vak van Laurens, Sjoerd, Marit en Laura stond als tijgers te verdedigen tijdens de moeilijke periode. En toen dat vak ging aanvallen deed het vak van Jurjen, Jouke, Kim en Saskia hetzelfde. Dan sta je als trainer gewoon heel trots te kijken.”

Sjoerd: “Maar wat deden we dan beter, verdedigend gezien?

Peter: “We durfden een keer écht er volop te gaan en de concentratie was op orde. Ik noem een Saskia, die ik verdedigend wisselde met de dame van Kim, zodat die dame de bal hoger moest wegschieten. Sas zat er toen bovenop en die dame kreeg het lastig. En dat gold eigenlijk voor iedereen: iedereen durfde fouten te maken. Dan word je maar een keer voorbij gelopen, maar dan moet die bal er nog maar wel in.”

Sjoerd: "In de fase na de 12-9 scoren we zes keer op rij en schieten we zeven uit tien. Is dat toeval, of kunnen we dat vaker doen?"

Peter:  “Het is niet de eerste keer dat we dat doen. Tegen Conventus en Ijsselvogels hebben we dat ook laten zien. Het is dus geen toeval meer. Wat we wel beter moeten doen, is de wedstrijd uitspelen. Als je er drie voorstaat, moet je niet meer willen uitbreiden, maar moet je met een paar minuten te spelen, de voorsprong vasthouden. Daar moeten we nog volwassen in worden. En dat gaat ons ook lukken.”

Sjoerd: “Tot zover de kritische noten. Maar wat waren die punten lekker hè?”

Peter: “Och, niet normaal man! Als je aankomt op zo’n complex waar de ambiance vreselijk is en het weer slecht, dan is het zo lekker om de punten mee te nemen. Als je dan zo’n winstselfie maakt, dan.. ja daar kom ik weer: dan sta je daar als een trotse trainer.”

Sjoerd: “Nu KIOS, de nummer één. Als je wint sta je nog maar een punt van de koploper. Hoe snel kan het gaan, na die keiharde nederlaag tegen KZ Danaïden?”

Peter: “Ik zal je nog eens iets gekkers vertellen. We gaan die wedstrijd winnen. We moeten als Weidevogels gaan uitstralen dat je niet zomaar in Bleiswijk wint. We groeien per week, maar we moeten er als selectie zelf ook in geloven dat we veel meer kunnen dan we al doen. Je moet uitspreken dat je wil winnen en voor de bovenste plekken wil gaan. Wat meer bluf mag wel hier!”

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!