DSC_4945.JPGDSC_7396.JPGDSC_0096.JPGDSC_7474.JPGDSC_5132.JPGDSC_7311.JPGDSC_1388.JPGDSC_2608.JPG

Peter Praat: 'Niet aangepast aan groot veld'

Door Sjoerd Keizer op 11 okt 2018, laatst gewijzigd op 25 okt 2018 15:14.

Weidevogels boekte zaterdag zijn tweede uitoverwinning van het seizoen. Rapid werd in Haarlem met 13-18 verslagen. Zoals elke week bespreken we de afgelopen speelronde met hoofdtrainer Peter Jonker.

Sjoerd: "Ja, Peter. Het ging eigenlijk makkelijker dan we van te voren dachten hè?"

Peter: “Ja we konden goed uit te voeten met een groot veld, wat normaal niet zo is. Maar ik denk dat we geleerd hebben van de vorige wedstrijden op een groot veld. In plaats van dat we ons spel gingen aanpassen aan het grote veld, hebben we nu ons eigen spel gespeeld.”

Sjoerd: “We schoten heel hard zaterdag, waaronder ik. Ik had soms zoiets van: schieten we wel om te scoren? Aan de andere kant: het houdt de aanval draaiende.”

Peter: “Ik zie het als iets positiefs. In vorige wedstrijden, en helemaal op een groot veld, schoten we altijd veel te kort. Nu waren die ballen goed af te vangen en bleven we in ons spel. Dat was belangrijk. Alhoewel we wel weer moeten gaan scoren uit onze kansen. We hebben nu nog veel kansen nodig om tot onze doelpunten te komen. Maar dat gaat steeds beter en beter.

Wat ook nog beter moet: het mentale gedeelte. Een aantal spelers laat te snel het hoofdje hangen. Ondanks dat het me werd afgeraden in de rust om daar op te hameren, heb ik het toch gedaan. De periode na rust is onze zwakke plek en nu pakten we dat gelukkig goed op. We waren nu een keer op niveau tijdens het kwartier na rust. Dat is erg fijn.”

Sjoerd: “Nu ZKC ’31, naast een chocoladefabriek in Zaandam. Uitwedstrijden gaan tot nu toe lekker, wat verwacht je?

Peter: “Qua punten zijn ze zeker gelijkwaardig, maar zij hebben wel een aantal spelers gemist in de eerste drie wedstrijden. Ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten. Misschien is dat ook weleens lekker. We kunnen vrij die wedstrijd in. Uitwedstrijden gaan tot nu toe sowieso lekker. Misschien komt het omdat we thuis meer druk voelen. Er zitten dan toch meer bekenden en familie. Uitwedstrijden spelen we met minder druk."

Sjoerd: “Het is nu wel aanhaken of afhaken.”

Peter: “Zeker, als we winnen, dan kan je naar boven gaan kijken. Dan is de tweede plek gewoon realistisch. Verlies je, moet je voorlopig naar onder blijven kijken. Cruciaal dus. Maar in deze poule is elke wedstrijd cruciaal.”

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!