DSC_7396.JPGDSC_4945.JPGDSC_2608.JPGDSC_5132.JPGDSC_7311.JPGDSC_7474.JPGDSC_1388.JPGDSC_0096.JPG

Bestuur: Stand van zaken conflict met SRC Rottemeren

Door Sjoerd Keizer op 09 jan 2019, laatst gewijzigd op 09 jan 2019 15:27.

Beste leden,

Eind vorige week heeft onze zaalverhuurder SRC Rottemeren, waarmee we zoals bekend al ruim een jaar in een slepend juridisch conflict verwikkeld zijn, aangekondigd dat de SRC-sportzaal vanwege een vermeende huurbetalingsachterstand niet langer voor ons beschikbaar is. Afgelopen dinsdagavond heeft SRC ook daadwerkelijk de deur voor onze korfbalvereniging op slot gedaan. Een bijzonder vérgaand machtsmiddel (midden in het seizoen) waarvoor SRC, zoveel staat vast, geen enkele juridische grondslag heeft. Uiteraard heeft onze advocaat afgelopen dagen SRC hier schriftelijk op gewezen. Wij zullen komende dagen dan ook alles in het werk stellen om, in nauw overleg met onze advocaat, op zeer korte termijn weer onvoorwaardelijke toegang tot de SRC-sporthal te krijgen, en de voortgang van onze korfbalactiviteiten verder te waarborgen.

Afgelopen maanden zijn wij er, ondanks meerdere pogingen, niet in geslaagd om fatsoenlijk en inhoudelijk over de lopende problemen in gesprek te komen met SRC-eigenaar Cees van den Hout. Men wenste uitsluitend over contractbeëindiging te praten. Zelfs nu er een zeer kritisch KNKV-keuringsrapport ligt, lijkt er bij SRC geen enkele wil aanwezig om uit de ontstane impasse te geraken die, zoals bekend, niet alleen de factureringsproblematiek omvat. Ook ten aanzien van o.a. de kleedkamers (alleen buitenom toegankelijk), de horeca (onze leden mogen niet meer meewerken) en het beheer (ontoereikende schoonmaak, te lage temperatuur, lekkages in zaal en opslagcontainer) zijn de problemen onverminderd groot en inmiddels zorgwekkend.

Helaas zijn wij dus genoodzaakt om, voor de tweede keer in korte tijd, een kortgeding procedure tegen SRC te starten over de factureringsproblematiek en sluiting, maar ook over alle andere tekortkomingen die niet door SRC worden opgelost. SRC dient immers volgens onze huurovereenkomst een sporthal ter beschikking te stellen die aan de KNKV-eisen voldoet, en die ook overigens aan de normale basiseisen voldoet (schoon, heel en veilig). Deze juridische procedure is inmiddels in gang gezet.

SRC stelt dus dat onze vereniging een huurbetalingsachterstand zou hebben. Wij bestrijden dat ten zeerste. Wij hebben tot op heden volledig en tijdig aan al onze betalingsverplichtingen voldaan. Sterker nog, wij menen momenteel zelfs een vordering op SRC te hebben.

De vermeende betalingsachterstand is bewust door SRC gecreëerd, met het doel om onze vereniging via o.a. dit soort praktijken onder druk te zetten en ons het leven zuur te maken. SRC is er overduidelijk op uit om ons ertoe te bewegen dat we onze doorlopende huurovereenkomst voortijdig beëindigen. Met deze en uitrook-tactiek is men vorig zaalseizoen al begonnen. En ook dit zaalseizoen stuurt SRC wederom veel te hoge huurnota’s. We hebben voor dit zaalseizoen, in lijn met voorgaande jaren, rond de 310 uur ingehuurd. SRC meent ons daarentegen 465 uur in rekening te kunnen brengen. Dit omvat extra dagen en uren, maar ook feestdagen zoals 25 december 2018 en 1 januari 2019. Vanzelfsprekend kunnen wij dit niet accepteren. Wij hebben deze extra uren schriftelijk betwist en niet betaald.

De komende dagen wordt, in nauw overleg met onze advocaat, alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat we de rest van het zaalseizoen in de SRC-sportzaal kunnen blijven korfballen. We houden jullie vanzelfsprekend over de verdere ontwikkelingen op de hoogte.

 

Het Bestuur, 09/01/2019

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!