DSC_5132.JPGDSC_7474.JPGDSC_4945.JPGDSC_1388.JPGDSC_7311.JPGDSC_0096.JPGDSC_2608.JPGDSC_7396.JPG

Woorden van De Waard: 'Tegen DVS twee stappen achteruit gezet'

Door Sjoerd Keizer op 07 feb 2019, laatst gewijzigd op 08 feb 2019 07:14.

Weidevogels verloor zaterdag in SRC Rottemeren met 23-27 van nummer zeven DVS '69. Elke week blikt hoofdtrainer Peter de Waard met Sjoerd terug op het afgelopen weekend. En dat was zuur.

Sjoerd: "Hey Peet. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Ze zijn een beetje op."

Peter: "Ja, deze nederlaag doet echt pijn. We zijn als ploeg toch niet zo ver als ik dacht. We moeten als collectief onze problemen oplossen, maar dat lukte niet heel de wedstrijd. Het voorverdedigen was lastig en we maken te veel persoonlijke fouten. Als het nu een paar keer niet lukte, kwamen er ook verwijten naar elkaar.

Maar de eerste 25 minuten waren tot nu toe wél de beste minuten die ik gezien heb. Het klopte gewoon en het publiek leefde echt met ons mee. We komen in de tweede helft ook nog terug in de wedstrijd, maar vervallen dan toch weer in persoonlijke fouten en verwijten naar elkaar. Er zaten een paar domme dingen tussen: we krijgen acht of negen stippen tegen. De verborgen frustraties moeten op tafel. We mogen harder naar elkaar zijn, maar wel op een positieve manier.

DVS heeft onze zwakheden ook gewoon heel goed blootgesteld. Dat hebben ze goed gedaan, waarvoor de complimenten. Maar het is als trainer lastig. We hebben tegen ONDO drie stappen vooruit gezet, om er nu weer twee terug te zetten. In totaal zijn we dus maar één stap vooruit gegaan."

Sjoerd: "Wel een betere sfeer in SRC, hè?!"

Peter: "Dat zeker! Ik vond dat er veel mensen waren én ze leefden ook mee. Het eerste moet sowieso meer gaan leven. Ik hoop dat dit elke week zo is. Het is fijn om gesteund te worden, ook in zware tijden."

Sjoerd: "Degradatie is wel bijna een feit. Wat moeten we nu nog met het seizoen?

Peter: "We moeten nu gewoon zorgen dat we ons als ploeg blijven ontwikkelen. Ook moeten we gewoon weer in vorm komen voor het veld. Degradatie voorkomen in de zaal wordt heel lastig, maar als er een kans is, dan wil ik ervoor gaan. Op het veld moeten we er gewoon in blijven en dat gaat ons ook lukken."

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!