DSC_5132.JPGDSC_7474.JPGDSC_4945.JPGDSC_1388.JPGDSC_7311.JPGDSC_0096.JPGDSC_2608.JPGDSC_7396.JPG

Jacco over Weidevogels 3: 'Er wacht ons een spannend slot'

Door Sjoerd Keizer op 08 feb 2019.

Weidevogels 3

Op het veld speelt dit team een klasse hoger dan in de zaal. Men is vorig jaar onder leiding van Arnold en Colin, nu beiden bezig aan een opnieuw succesvol seizoen als trainer/coach bij skv Erasmus, gepromoveerd naar de reserve 2de klas.

De grote vraag was voor ons dan vooral wat kunnen we verwachten in de zaal, een klasse lager, en hoe sterk is de tegenstand. Inmiddels zijn we over de helft en kunnen we stellen dat er zeker wel tegenstand is, maar ons scorend vermogen ons vaak red. In de heenronde was het ODO dat ons in bijna had, verder waren de verschillen meestal ietsje groter. We hebben een jong team en dat zie je terug in het feit dat we niet de hele wedstrijd constant kunnen spelen. Ook in het nieuwe jaar hebben we daar last van en daardoor kunnen we het tegen iedereen lastig hebben. Afgelopen zaterdag weer een typerend voorbeeld tegen KVS maar uiteindelijk, en vraag niet hoe, werd ook deze over de bekende streep getrokken. Toch zijn het met name deze potjes die erg leerzaam zijn

Titelstrijd, geluk of niet?

Aankomende weken wacht ons ODO 3 en daarna ONDO 3, dat zijn de ploegen op plaats 2 en 3. Als we daar ongeschonden doorheen komen is de titel niet ver weg meer. Die titel was ook al ons doel voorafgaand aan de competitie omdat deze jonge groep graag wil en het ook kan.

Ons geluk is naast het blijven winnen vooral dat de concurrentie elkaar continue punten af weet te snoepen. De reden hiervan is denken wij dat de competitie vol staat van derbies staat of en doordat sommige ploegen in sterk wisselende opstellingen kan spelen. Wat het ook is wij staan op dit moment in ieder geval ruim voor op de concurrentie. Dit met nog 6 wedstrijden te spelen… In de voorjaarsvakantie ligt de competitie, net als in de kerstperiode, weer 2 weken stil. Voor ons betekent dat alle zeilen bij te zetten om de vorm vast te houden en niet stil te vallen.

De toekomst

Voor Weidevogels is het compleet nieuw om na zoveel jaar eens een leuk 3de team te hebben dat fungeert als vangnet rondom onze selectie. Waar het vroeger als straf werd ervaren om in een 3de team te spelen is dat tegenwoordig gelukkig anders. Ja het derde doet gewoon lekker mee. Doordeweeks trainen de jongelingen mee met de selectie en op donderdag hebben ze hun eigen wedstrijd gerichte training. Ons doel is om de aansluiting met de selectie zo klein mogelijk te maken.

Anderzijds betekent dat ook dat we soms afscheid moeten nemen van iemand omdat de selectie hem of haar nodig heeft. Voorlopig kunnen we dat goed opvangen soms met een beetje hulp van de jeugd of van het routine uitpuilende 4de team. Na de zaal competitie wacht ons nog een spannend slot op het veld waarin we ons mogelijk kunnen veilig spelen. Dat zou een fantastisch slot zijn van een sowieso bijzonder jaar voor Weidevogels 3.

 

 

 

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!