DSC_5132.JPGDSC_7474.JPGDSC_4945.JPGDSC_1388.JPGDSC_7311.JPGDSC_0096.JPGDSC_2608.JPGDSC_7396.JPG

Joost over de B1: 'Op naar de punten!'

Door Sjoerd Keizer op 08 feb 2019. 1 bijlagen

Het seizoen van de B1 tot nu toe wordt gekenmerkt door pieken en dalen. Geweldige aanvallen worden afgewisseld met 3 passes achter elkaar over de zijlijn en driekwart wedstrijd geconcentreerd verdedigen slaat soms om in een aantal onnodige tegengoals. De pieken en dalen hebben meerdere oorzaken. De meest voor de hand liggende is de leeftijd, waarbij het lastig is om een hele wedstrijd hetzelfde niveau vast te houden. Daarnaast bestaat de B1 dit jaar niet uit de 9 vaste spelers, maar doet vanaf het begin van de zaal elke week wel iemand anders mee door onder andere blessures. Dit zorgt ervoor dat het lastig is om in een vast ritme te komen. Het is vaak puzzelen, maar we zijn blij met het meedenken van de coaches en uiteraard alle invallers die ons uit de brand helpen.

Maar uiteindelijk ging dit stuk over het seizoen van de B1 tot nu toe. Op het veld hebben we veel spannende wedstrijden gespeeld, maar goals maken bleek het probleem. Het spel was prima, alleen bleef de beloning vaak uit. Dit zorgde ervoor dat we uiteindelijk op de derde plek zijn geëindigd. We zijn inmiddels op de helft van het zaalseizoen en de realiteit is dat we er niet bijzonder goed voor staan. Wederom is het spel goed met prima aanvallen, veel kansen en strak verdedigen, alleen de doelpunten blijven te vaak uit.

Gelukkig gaat niet alles slecht. De spelers boeken zeker vooruitgang en worden steeds slimmer in het spel. Na een halve competitie zijn we het er allemaal over eens dat het totaal onnodig is dat we zo laag op de ranglijst staan. Af en toe is het daarom frustrerend het niet lukt om de wedstrijden over de streep te trekken. In de kerstvakantie kwam eindelijk de bevestiging dat we het toch wel kunnen. Op de Korfbal Challenge wonnen we met overtuigend spel en veel doelpunten het toernooi. Nu is het zaak om hard te blijven werken voor punten in de competitie, waar we zeker recht op hebben!

André en Joost

Bijlagen

De B1.jpg
Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!