DSC_5132.JPGDSC_7474.JPGDSC_4945.JPGDSC_1388.JPGDSC_7311.JPGDSC_0096.JPGDSC_2608.JPGDSC_7396.JPG

Woorden van De Waard: 'Kinderdijk op alle fronten klasse beter'

Door Sjoerd Keizer op 14 feb 2019, laatst gewijzigd op 14 feb 2019 16:58.

Weidevogels verloor zaterdag met 24-11 van Kinderdijk. Een duidelijke nederlaag voor de ploeg van Peter de Waard. Elke week blikken Sjoerd en hoofdtrainer Peter de Waard terug op het afgelopen weekend.

En dat was deze week niet makkelijk.

Sjoerd: “Peter, wat vond je dat er misging zaterdag?

Peter: “Het begin was niet zoals we afgesproken hadden en dat was jammer. We hadden moeten beginnen zoals 2 in de tweede helft speelde. Maar Kinderdijk was ook gewoon een klasse beter op alle fronten. Ik denk ook dat ze kampioen gaan worden. Ze zijn een completere ploeg dan ONDO. Zij kunnen veel goals maken, maar Kinderdijk is qua spel wel sterker.

Kinderdijk verdedigde ons ook erg goed. Ze hadden altijd de binnenkant van de ballijn en konden ons daardoor naar achter drukken. We kwamen daardoor eigenlijk geen enkel moment écht in ons spel.

In de tweede helft heb ik wel een aantal goed aanvallen gezien. En dan bedoel ik: dreiging vanuit de korf en altijd in beweging. We moeten sowieso meer vanuit de korf gaan werken. Qua passing was het, ook door de druk, ondermaats. Er was al vrij snel het gevoel van dat het vandaag niet ging lukken en dat is moeilijk. We bleven als ploeg wel doorgaan, maar we hadden gewoon een (bijna) collectieve offday.”

Sjoerd: “Waar ligt de focus de komende week?”

Peter: “We moeten weer meer onszelf zijn. Aanvallend doen we het al beter en verdedigend kunnen we meer druk zetten en zitten we er korter op. Vooral de dames zie ik meer druk geven in vergelijking met het begin van het seizoen. Dat is positief om te zien. Maar er is nog een lange weg te gaan.

We gaan deze week door met de focus op het verdedigende aspect. We moeten nóg meer pressie geven. Dan gaan die punten echt komen. Hopelijk lukt dat tegen ODO.”

 

 

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!