DSC_0096.JPGDSC_2608.JPGDSC_5132.JPGDSC_4945.JPGDSC_7311.JPGDSC_1388.JPGDSC_7474.JPGDSC_7396.JPG

Woorden van De Waard: ‘Opgelucht na defensieve wedstrijd’

Door Sjoerd Keizer op 21 feb 2019, laatst gewijzigd op 21 feb 2019 19:46.

Weidevogels boekte zaterdag tegen ODO zijn eerste overwinning van het zaalseizoen. Het werd in Maasland 9-13. Zoals elke week blikken Sjoerd en hoofdtrainer Peter de Waard terug op de laatste speelronde.

Sjoerd: “Ja, daar zijn de punten dan eindelijk! Valt er veel van je af?”

Peter: “Voor mij zal er minder heftig zijn dan voor jullie. Ik heb ongeveer de helft verloren. Maar natuurlijk is dit ongelofelijk lekker. Ik ben erg opgelucht.

Het was een vrij defensieve wedstrijd. Zij zetten onze spitsen vast en wij deden hetzelfde bij ODO. Beide ploegen hadden hun huiswerk gedaan en dat was te zien. We namen in het vak van Jouke nog wel te lang de kansen op Jouke, maar zagen daarna het gaatje bij Laura. Daar profiteerden we vervolgens van.

Het andere vak speelde al meer zoals we wilden. Kort op de paal en de goede kansen zoeken. Verdedigend hebben we het overigens ook uitstekend gedaan. We zijn nu veel meer met een heel vak aan het verdedigen, in plaats van de dames en de heren apart. Daar komt bij dat dames nul doelpunten doorgelaten hebben deze wedstrijd, waarvoor de complimenten. Daar zit écht ontwikkeling in.

Ons aanvalsspel moet nog wel beter. Omdat we nu dicht op de paal willen spelen, is het soms nog wat onwennig, maar dat komt met de tijd. Als we elke week dezelfde instelling kunnen opbrengen als tegen ODO, gaan we nog veel punten halen.”

Sjoerd: “Is het een voordeel of nadeel dat we nu twee weken geen wedstrijd hebben?”

Peter: “Ik neig er toch naar dat het een nadeel is. We zitten nu in die zogenaamde ‘flow’ en dan wil je eigenlijk zo snel mogelijk doorgaan. Het is wel zo dat handhaving ondanks de overwinning niet veel dichterbij is gekomen. Er staan nu drie ploegen op negen punten; het dat wordt dus heel lastig. Maar wij willen gewoon zoveel mogelijk punten pakken.

En dat kan de volgende wedstrijd tegen Korbis. Bij de uitwedstrijd waren we nog dichtbij de punten. Maar nu moeten we laten zien dat we vaker zo kunnen vechten als tegen ODO. En dat het liefst nog vier wedstrijden.”

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!