DSC_7396.JPGDSC_4945.JPGDSC_2608.JPGDSC_5132.JPGDSC_7311.JPGDSC_7474.JPGDSC_1388.JPGDSC_0096.JPG

Woorden van De Waard: 'Puntje op karakter'

Door Sjoerd Keizer op 04 apr 2019.

Weidevogels speelde zaterdag met 26-26 gelijk tegen ONDO. Sjoerd en hoofdtrainer Peter de Waard praten elke week na over het afgelopen weekend.

 Sjoerd: Ja, Peter. Een mooi punt. Wat ging er goed en wat kon er beter?
Peter: “Wat er goed ging: dat zijn de doelpunten. We maken er 26 en dat is gewoon heel goed tegen de nummer twee. Ik vond wel dat er weer een aantal momenten waren dat we onze koppies lieten hangen. Nu was dat wel maar kort het geval, dus dat gaat steeds beter. Ik dacht in die periode voor en na rust wel: dit gaat fout.

Maar gelukkig schoot Jouke er op het einde nog twee in, waardoor we op karakter nog een mooi punt pakken. Dit geeft wel moed voor de veldcompetitie.”

Sjoerd: Tactisch was het wel even schakelen, toch?
Peter: “Ja, dat was het inderdaad. Tessa en Robbert stonden nu tegen andere tegenstanders. Maar ik denk dat we het goed opgepakt hebben en dat de balans tussen beide vakken nu goed is. We scoren via beide vakken nu ongeveer evenveel en dat is fijn.”

Sjoerd: Nu het veld, gaan we nog andere samenstellingen uitproberen?
“Nee, ik wil het zo laten. Zoals ik al zei: ik denk dat de balans nu goed is tussen beide vakken. Daarnaast gaat het spel vooruit en staan we steeds beter te verdedigen. We gaan dus in de bestaande opstelling spelen tegen Dijkvogels.

Ik ben blij dat we tegen wat mindere tegenstanders oefenen, aangezien we in de zaal nu veel mee konden gaan met het hoge niveau van de tegenstander. Nu moeten het spel zelf gaan maken tegen minder korfballende ploegen Dijkvogels en Paal Centraal. Ik ben benieuwd hoe we daarmee omgaan.

Ik vind sowieso dat we van die twee ploegen moeten winnen. Maar dan moeten we wel scherp zijn en ze geen metertje geven. Want Dijkvogels is wel een ploeg die daar goed mee om kan gaan. Als groter doel wil ik met de ploeg in de subtop eindigen. Ik denk dat dat mogelijk is in onze poule.”

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!