DSC_7396.JPGDSC_4945.JPGDSC_5132.JPGDSC_7311.JPGDSC_7474.JPGDSC_1388.JPGDSC_0096.JPGDSC_2608.JPG

Woorden van De Waard: 'Lekkere en verdiende overwinning'

Door Sjoerd Keizer op 03 mei 2019.

Een uitgestelde Woorden van de Waard door de rust(bier)periode. Maar bij de hervatting van het veld wist Weidevogels de belangrijke wedstrijd tegen Dijkvogels met 23-14 te winnen. Sjoerd en Peter praten na.

Sjoerd: Lekkere en belangrijke punten Peter, waar was het meest tevreden over?
Peter:“Ja, dat waren uiteindelijk de doelpunten. We maken er weer meer dan twintig. Dat is gewoon goed; we vinden steeds makkelijker de korf. In de eerste helft waren we nog opportunistisch aan het korfballen, alles werd de lucht in gegooid. Dat was helemaal niet nodig omdat we de kansen sowieso al kregen."

Sjoerd: Maar de tweede helft moet je goed hebben gedaan.

Peter: “Absoluut. Ik voelde de gehele tweede helft dat we echt beter waren. Ons schotpercentage lag in de tweede helft veel beter. Dat kwam omdat we de betere kansen zochten en omdat Dijkvogels op een gegeven moment moegestreden was. En wij konden nog wel even door. Een lekkere en verdiende overwinning.”

Sjoerd: Rapid en Paal Centraal pakken verrassend punten. Balen of vooral belangrijk dat je zelf wint?

Peter: “Het is vooral belangrijk dat je zelf wint. Ik denk dat Rapid sowieso gaat stijgen op de ranglijst. Dus naar die ploeg hoeven we eigenlijk niet te kijken. Dat is echt een goede ploeg die minder hebben gepresteerd in de eerste helft van het veld. En Paal Centraal pakt een punt tegen ODO. Tsja, ik zie ODO juist zakken in deze competitie. En van Paal Centraal moeten wij volgende week gewoon winnen.

Als ik naar onze kwaliteiten kijk, zouden wij eigenlijk niet in degradatiezorgen moeten komen. We moeten naar boven kijken en niet naar beneden. Maar dan moet er wel eerst gewonnen geworden van Paal Centraal. Het is tegen hen belangrijk dat we uit de duels blijven; zij hebben veel lengte. Als we op een hoog baltempo spelen, moeten wij het beste van het spel kunnen hebben.”

Sjoerd: Het is de seizoensopener op eigen veld. Hoog tijd voor de eerste winst op eigen grond…

Peter: "Ja, we moeten daar niet zo’n ding van maken, hoor. ‘ONDO-thuis’ voelde ook gewoon als een overwinning (26-26). Daarnaast hebben we thuis nog een paar keer gelijkgespeeld. Ik denk niet dat er extra druk op ligt. Wij zouden juist beter moeten zijn in eigen huis.

Tegen Paal Centraal is het daarom een mooi moment om het te laten zien. Daarom hoop ik dat er veel publiek is; dan kunnen we laten zien wat we kunnen. Ik sluit me wat betreft Vakkie WV graag bij André aan. We moeten weer een feestje maken van de wedstrijden van één!”

Tot zaterdag,

Sjoerd en Peter

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!