DSC_7396.JPGDSC_4945.JPGDSC_5132.JPGDSC_7311.JPGDSC_7474.JPGDSC_1388.JPGDSC_0096.JPGDSC_2608.JPG

Woorden van De Waard: 'We hoeven niks meer te verliezen'

Door Sjoerd Keizer op 15 mei 2019, laatst gewijzigd op 15 mei 2019 17:37.

Weidevogels won na de hervatting van het veld zijn tweede wedstrijd op rij. Deze keer moest Paal Centraal er met 17-14 aan geloven. Hoofdtrainer Peter de Waard en Sjoerd blikken terug.

Sjoerd: De eerste thuisoverwinning van het seizoen! Was het wat je ervan verwacht had?

Peter: “Ik wist van te voren dat het lastig ging worden. We begonnen gelukkig goed. We speelden goed en rondden prima af. We deden eigenlijk precies wat we wilden doen. Naarmate de eerste helft vorderde, werd Paal Centraal wat fysieker en hadden we wat meer moeite. Maar met een voorsprong van vier punten de rust in gaan: dat is gewoon prima. Helemaal omdat iedereen had gescoord.”

Sjoerd: Maar de tweede helft was niet best, toch?

Peter: “Nou, de eerste paar minuten waren prima. Maar daarna hadden we een vrije lange periode dat het niet lekker liep. Je merkt dan toch nog even hoe fragiel het is bij ons. Maar we hebben de wedstrijd, zonder echt goed korfbal in de tweede helft, wel binnengesleept. Het vertrouwen in elkaar, de communicatie en vooral de lichaamshouding naar elkaar toe, moeten nog wel echt beter.

Dat gaat steeds beter. We doen het steeds meer met z’n allen. Maar je ziet, als een tegenstander een paar keer op rij scoort, dat de slechte (oude) gewoontes nog weleens terugkomen.”

Sjoerd: Wanneer was de wedstrijd wel beslist voor jou?

Peter: “Bij de twee goals van Jurjen, denk ik. Het andere vak had in de tweede helft nogal moeite met scoren en dan is het lekker als het andere vak het oppakt. Jurjen had het op dat moment het momentum en dat werd door het vak ook herkend. Dat is een goede ontwikkeling. De ene week doet het ene vak het, de andere keer het andere vak. We worden steeds moeilijker om te bespelen.”

Sjoerd: En dat hebben we ook wel nodig tegen de koploper KIOS (tegenstander zaterdag), toch?

Peter: “Zeker, KIOS is een goede ploeg, die vooral druk geven aan de binnenkant. Daar zullen wij onderuit moeten spelen met druk naar binnen. Kinderdijk gaf ons ook op die manier druk en daar hadden we het heel moeilijk mee. Het is nu een mooi moment om te laten zien hoeveel we ondertussen hebben geleerd.

Wat ik al op de training zei: ik vind dat we niks meer hoeven te verliezen in deze poule. We hebben twee goede vakken staan die allebei een verdedigende basis hebben. Ik wil zaterda gewoon winnen en ik denk niet dat we daar ODO mee gaan helpen met oog op het kampioenschap. Ik denk dat KIOS, ongeacht het resultaat van zaterdag, kampioen wordt.”

Sjoerd: Tenslotte: Hoe vond je de sfeer op het Merenveld?

Peter: “Het was een gezellige dag met mooi weer. Ik zag meer kinderen; dat is een positief teken. Ik hoop dat ze ook hebben kunnen genieten van de wedstrijd. Ik hoop dat het over twee weken, tegen ZKC, nog drukker is. Voor ons is dat belangrijk om ons te bewijzen voor ons eigen publiek.”

 

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!