DSC_1388.JPGDSC_2608.JPGDSC_4945.JPGDSC_7474.JPGDSC_0096.JPGDSC_5132.JPGDSC_7311.JPGDSC_7396.JPG

Woorden van De Waard: 'Eerste helft was dramatisch'

Door Sjoerd Keizer op 24 mei 2019.

Weidevogels verloor afgelopen zaterdag met 21-14 van koploper Kios. Sjoerd en hoofdtrainer Peter de Waard blikken terug op de wedstrijd tegen Kios en vooruit op de wedstrijd tegen Rapid.

Sjoerd: Ja, zeg het maar. Wat ging er mis zaterdag?

Peter: De eerste helft was echt dramatisch. We begonnen niet goed en er was te weinig overtuiging. Misschien komt het omdat we twee relatief makkelijke tegenstanders hadden gehad en dat ik nu met het tweede bezig moest zijn, of misschien door de beladen wedstrijd van het tweede. Ik weet het niet. Wat vast staat is dat we niet brachten wat we kunnen brengen als ploeg. 

Het begon eigenlijk met hun eerste aanval. Zij hielden constant over en vielen lang aan. Onze eerste aanval was direct kort. De toon was toen eigenlijk al gezet.

De tweede helft speelden we wel een stuk beter. Je zag dat we eigenlijk fitter zijn en duels begonnen te winnen. Maar het was te laat. We hadden het ze moeilijker kunnen maken. Maar ik denk wel dat we tegen de kampioen hebben gespeeld.

Ik ben wel geschrokken van de eerste helft. Ik dacht dat de overtuiging er elke wedstrijd wel zou zijn; dat was niet het geval. In de rust was ik dan ook pissig. Ik vond het echt nergens op slaan. Dat heeft de ploeg daarna wel goed opgepakt.”

Sjoerd: Er vielen drie kaarten. Ik was de klos en ben geschorst voor zaterdag. Wie gaat er spelen?

Peter: “Ja, die kaarten waren balen en niet helemaal terecht. Maar goed, Bob gaat spelen op die plek. Ik heb Joost en Rinse daarover ingelicht. We hebben denk ik zijn snelheid en zijn dreiging naar binnen nodig. Meer dan de fysieke kracht van Rinse en de dynamiek van Joost. Ondanks dat Joost een heel goede pot speelde in het tweede en Rinse goed in viel.

Bob is er volgens mij wel rustig onder. Ik denk dat hij het goed gaat doen.”

Sjoerd: Wat verwacht je van Rapid?

Peter: “Ze hebben nogal wisselende resultaten neergezet en in de samenstelling wat gewisseld. Maar van wat ik gezien heb denk ik dat wij moeten winnen.”

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!