DSC_0096.JPGDSC_2608.JPGDSC_5132.JPGDSC_4945.JPGDSC_7311.JPGDSC_1388.JPGDSC_7474.JPGDSC_7396.JPG

Woorden van De Waard: 'Rapid op baltempo kapot gespeeld'

Door Sjoerd Keizer op 31 mei 2019.

Weidevogels boekte afgelopen zaterdag een klinkende zege op Rapid (28-15). Peter de Waard en Sjoerd blikken terug.

Sjoerd: Het was puur genieten hè?
Peter: “Zo, dat zeker. Het plan kwam er goed uit. Ik kon eigenlijk gaan zitten en genieten; ik hoefde niet zoveel te zeggen. Ik had niet verwacht dat het zó goed zou gaan. Bob en Geline vielen erg goed in en er was sowieso veel dreiging over de dames.

Het baltempo lag heel hoog en zo hebben we Rapid kapot gespeeld. We hadden maar heel even wat problemen. Ze wilden het bijvoorbeeld tegen Bob fysiek maken, maar dat ze niet helemaal.”

Sjoerd: Het percentage lag op 31%. Dat is echt heel goed. Trots?
Peter: “Absoluut. Dat komt niet zo vaak voor. Dat kwam echt door de inzet die we getoond hebben. We moeten elke wedstrijd zo ingaan. Ik hoop niet dat er steeds een nederlaag nodig is om ons wakker te krijgen, maar het was duidelijk dat we een uitstekend signaal hebben afgegeven.”

Sjoerd: En je zou het bijna vergeten: we zijn gehandhaafd. Is dat een opluchting?

Peter: “Die was er eigenlijk al na de overwinning op Paal Centraal. Toen wisten we al dat het heel raar moest gaan lopen, wilden we niet handhaven. Maar we kunnen nu wel verder kijken. Je wil zo hoog mogelijk eindigen en zaterdag kunnen we de vierde plek innemen.

Tegen ZKC zullen we moeten zorgen dat de puntspelers niet in hun spel kunnen komen. Daarom werd er bij ZKC verloren, gecombineerd met het extreem lage schotpercentage. Ik heb er weer zin in en ik hoop dat er weer veel mensen komen kijken. Ik vind dat ze nu zeker wat leuks hebben om naar te kijken.”

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!