DSC_0096.JPGDSC_2608.JPGDSC_5132.JPGDSC_4945.JPGDSC_7311.JPGDSC_1388.JPGDSC_7474.JPGDSC_7396.JPG

Woorden van De Waard: 'Lekker die vierde plek'

Door Sjoerd Keizer op 13 jun 2019.

Weidevogels veroverde vorige week zaterdag de vierde plek ten koste van ZKC '31. Het werd: 19-17. Sjoerd en Peter praten na. 

Sjoerd: We hebben de vierde plek! Wat heeft ons de overwinning gebracht?
Peter: "Ja lekker die vierde plek, ook wel terecht denk ik! Wat ons de overwinning heeft gebracht is fitheid en ook de breedte van onze selectie. Je ziet dat wissels echt iets toevoegen."

Sjoerd: Als we terugkijken op het seizoen: had er dan niet veel meer gekund? Of is de veldpoule gewoon veel minder?
Peter: "Ja ik denk dat er zeker meer mogelijk was geweest, maar dat is altijd makkelijk achteraf. De poule is inderdaad minder dan in de zaal maar ik denk dat we op plek twee niet hadden misstaan."

Sjoerd: Je bent er komende zaterdag niet bij. Hoe kijk jij terug op je eerste maanden? 
Peter: "Uiteindelijk heel tevreden. Ik denk dat ons hoger had ingeschat toen we begonnen. Het was zeker de eerste weken/maand wennen aan elkaar en aan hetgeen ik voor ogen had. De wedstrijd bij Vitesse is denk ik het kantelpunt geweest. Zowel mentaal als qua korfbal. Op het veld zijn we dit alleen nog maar beter gaan uitvoeren. Daarnaast ben ik blij dat onze ondergrens een stuk hoger is dan toen ik begon."

Sjoerd: Je hebt een groot deel van het eerste al bekend gemaakt. Vanwaar deze keuze en kan je uitleggen waarom je voor deze groep kiest?

Peter: "Ja klopt, ik ben nu al een half jaar met de selectie bezig. Ik ben tevreden over het eerste maar doordat er twee spelers niet meer voor 1 gaan moest ik gaan selecteren. Géline heeft het goed gedaan op de plek waar ze nu staat en past ook goed in het vak.

Wanneer je je laat zien op trainingen en tijdens wedstrijden dan verdien je je plekje. Bob heeft een aantal goede invalbeurten bekroond met een heel goed basis debuut. Vandaar de keuze op Bob. Naar de overgebleven damesplek ben ik erg benieuwd. Drie verschillende stijlen en kwaliteiten. Ik ben benieuwd wat het beste is in het vak, wat het team het best past en uiteraard hoe fit iedereen terugkomt van vakantie."

Sjoerd: Je hebt een groot deel van het eerste al bekend gemaakt. Vanwaar deze keuze en kan je uitleggen waarom je voor deze groep kiest?
Peter: "Het lijkt me duidelijk dat we in de zaal zo snel mogelijk terug moeten naar de tweede klasse. Op het veld wil ik in de top gaan mee doen. 

Daarnaast hoop ik dat we thuis weer een onneembare vesting worden met een hoop publiek langs de kant. Ik denk dat we op dit moment echt leuk en attractief korfbal spelen en dat het voor de toeschouwers leuk is om te zien. Daarnaast is het als ploeg lekker als je kan rekenen op een trouw en groot thuispubliek. Dus ik hoop weer iedereen te zien langs de lijn volgend jaar. Ik heb er zin in ieder geval!"

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!