DSC_0096.JPGDSC_2608.JPGDSC_5132.JPGDSC_4945.JPGDSC_7311.JPGDSC_1388.JPGDSC_7474.JPGDSC_7396.JPG

Ledenbrief: ontbinding contract SRC - terugkeer Rijneveen

Door Sjoerd Keizer op 19 jul 2019, laatst gewijzigd op 19 jul 2019 15:32.

LEDENBRIEF NUMMER 06                                                                     

JURIDISCH CONFLICT SPORTHAL SRC ROTTEMEREN
WEIDEVOGELS ONTBINDT HUUROVEREENKOMST MET SRC ROTTEMEREN


19 juli 2019

Beste leden en ouders van leden,

Sportzaal SRC Rottemeren afgekeurd door KNKV
Zoals bekend hebben we de afgelopen twee zaalseizoenen een aantal grote problemen ondervonden met zaalverhuurder SRC Rottemeren. Ondanks drie tegen SRC gevoerde rechtszaken en een kritisch KNKV-keuringsrapport (oktober 2018) zijn deze problemen (o.a. herstellen interne doorgang naar kleedkamer en kapotte zaalverlichting) tot op heden niet door SRC opgelost. Daarnaast sleept de discussie over o.a. inzet van onze horecavrijwilligers, zaaltemperatuur, opslag-container, schoonmaak en de -ten onrechte- door SRC in rekening gebrachte extra zaaluren onverminderd voort. De SRC-zaal voldoet momenteel dus nog steeds niet aan de KNKV/NOC*NSF eisen.

Het KNKV heeft om deze redenen de SRC-zaal onlangs definitief afgekeurd voor de korfbalwedstrijdsport.

Weidevogels ontbindt huurovereenkomst
SRC komt haar verplichtingen uit de huurovereenkomst op meerdere punten bewust niet na, en pleegt wanprestatie. De SRC-zaal is niet meer geschikt voor wedstrijdkorfbal. Weidevogels is hierdoor genoodzaakt om de nog 3 jaar doorlopende huurovereenkomst met SRC zelf buitengerechtelijk te ontbinden (beëindigen), en is gedwongen om te vertrekken uit de SRC-zaal. Dit heeft grote impact voor onze vereniging.

Terug naar Sporthal Rijneveen
Afgelopen periode is zeer intensief spoedoverleg gevoerd met Sportfondsen om voor komend zaalseizoen een andere sportlocatie in Lansingerland vast te leggen. Uitkomst is dat we met ingang van komend zaalseizoen terug zullen keren naar (met name) Sporthal Rijneveen, dus naar bekend en vertrouwd terrein. Momenteel worden de laatste details nog met Sportfondsen uitgewerkt.

Rechtszaak wordt voortgezet
De financiële schade, geleden door het gedwongen vroegtijdig vertrek uit SRC, zal binnenkort (naast de reeds in het afgelopen zaalseizoen geleden schade) via de rechter op SRC verhaald gaan worden in een bodemprocedure. Ook SRC heeft inmiddels kenbaar gemaakt de huurovereenkomst met Weidevogels via de rechter in een bodemprocedure te willen beëindigen. SRC stelt dat Weidevogels huurbetalingsachterstanden zou hebben (hetgeen wij hebben bestreden) en SRC beschuldigt de leden van onze vereniging van vandalisme en diefstal. De rechter zal een oordeel moeten vellen over deze standpunten en beschuldigingen van SRC, die wij overigens nadrukkelijk betwisten en naast ons neerleggen. We zien de uitkomsten van de rechtszaak met vertrouwen tegemoet.

Tenslotte
We betreuren de gang van zaken ten zeerste, maar gaan nu weer over tot de orde van de dag.

Heeft u vragen of opmerkingen ? Stel die dan aan bestuur@weidevogels.nl.


Het Bestuur

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!