DSC_0096.JPGDSC_2608.JPGDSC_7311.JPGDSC_7396.JPGDSC_4945.JPGDSC_1388.JPGDSC_5132.JPGDSC_7474.JPG

Woorden van De Waard:´Saai potje, wel tevreden´

Door Sjoerd Keizer op 11 sep 2019, laatst gewijzigd op 11 sep 2019 22:40.

Weidevogels won zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd met 15-11 van WION en haalde daardoor zijn eerste punten binnen. Hoofdtrainer Peter de Waard en Sjoerd praten zoals elke week na.

 

Sjoerd: Ik heb het niet gezien: ik mocht de geweldige wedstrijd Eureka-´t Capproen fluiten. Hoe ging het zaterdag: tevreden?

Peter: ¨We begonnen in principe sterk, maar daarna ging WION de boel een beetje op slot gooien. Ze gingen achterverdedigen en hangen en dat resulteerde in lange aanvallen. Het werd een saaie pot. Daar hadden we de eerste tien minuten moeite mee: we konden niet ons eigen spelletje spelen. Na een kwartier hebben we onze tactiek aangepast.

Gelukkig konden we goed schakelen naar een statischer spel. WION deed het slim, maar wij waren ook niet in staat om met ons eigen spel WION plat te leggen. Het blijft een stugge ploeg. Wij hadden maar 80 kansen en zij 70. Qua percentage (zo rond de 20 procent) zitten we wel goed, maar we moeten wel groeien naar 100 kansen.

Ik was blij toen de wedstrijd klaar was. Zo´n eerste wedstrijd is verraderlijk en het is dan erg lekker als je de punten pakt. Ik weet niet zo goed waar WION in deze poule staat: ik zie ze hier en daar wel punten sprokkelen.¨

Sjoerd: Deze zaterdag IJsselvogels. Een ontmoeting tussen een ´vogelstelletje´(Kimberley Verbeek van Mourik en Jouke Dukel)… Wat verwacht je?

Peter: Haha, ja dat is leuk! IJsselvogels heeft zaterdag een flinke beurt gekregen van Reeuwijk en ik weet niet of dat betekent dat zij heel goed zijn of dat IJsselvogels niet zo goed is. Ze hebben in ieder geval veel snelheid en aanvalskracht. Zij willen in ieder geval net als wij lekker ballen. Ik verwacht dan ook een leuke pot, met veel goals. 

Jouke heeft de analyse voor ons gedaan. Maar Jouke en Kimberley vertellen ook niet alles aan elkaar: ze weten allebei de vakken niet helemaal. Dus dat is een aparte strijd in de wedstrijd: leuk. 

Maar na zo´n harde nederlaag moeten wij in ieder geval zorgen dat wij snel afrekenen met IJsselvogels, zodat we daarna lekker ons eigen spel kunnen spelen en de punten weer mee naar huis nemen.¨

Sjoerd: Waar liggen de accenten tijdens deze trainingsweek?

Peter:¨We zijn bezig om conditioneel sterker te worden en met de dynamische reboud. We hebben op die vlakken nog stappen te zetten, maar het begint wel al vorm te krijgen. Dat is als trainer altijd mooi om te zien.¨

 

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!