DSC_0096.JPGDSC_2608.JPGDSC_5132.JPGDSC_4945.JPGDSC_7311.JPGDSC_1388.JPGDSC_7474.JPGDSC_7396.JPG

Woorden van De Waard: 'Heren Tilburg konden geen kant op'

Door Sjoerd Keizer op 03 okt 2019, laatst gewijzigd op 03 okt 2019 15:48.

Weidevogels won afgelopen zaterdag ook zijn vierde wedstrijd van het seizoen. Dit keer werd Tilburg met 15-19 verslagen. Hoofdtrainer Peter de Waard en Sjoerd blikken terug.

Sjoerd: Ja, heerlijk zeg. Foutloos koploper en een titelkandidaat verslagen. Wat vond je van zaterdag?

Peter: "We waren zaterdag na afloop bijna euforisch, maar nu ik de wedstrijd terug heb gezien, vond ik ons de eerste helft helemaal niet zo goed. We kwamen niet aan de juiste aanvallen toe, maar door wat goede momenten bleven we in de wedstrijd. 

We begonnen met tegenwind en dat maakt het lastiger, maar het leverde ook een voordeel op. In de tweede helft had Tilburg namelijk last van die tegenwind. We wisten dat we in de eerste helft er in ieder geval bij moesten blijven, dan konden we de tweede helft doorpakken. Nou, dat gebeurde ook precies. We hebben ons perfect aan het plan gehouden. En dat met twee invallers: dat is knap. Maar de stand verbloemde op sommige momenten ons spel wel."

Sjoerd: Na afloop was iedereen vol bravoure. Is dat een goed teken?

Peter: "Natuurlijk moeten we niet naast onze schoenen gaan lopen, maar een beetje bravoure bij Weidevogels mag ook wel een keer. Het is onze verdienste dat wij Tilburg hebben verslagen. Wij hebben ervoor gezorgd dat ze geen bij de heren geen kant op konden en daardoor over de dames moesten schieten.

Toegegeven: daar vielen een aantal goals uit, maar dat waren er veel minder dan dat je de heren de ruimte zou hebben gegeven. We zijn absoluut geen titelfavoriet, maar we blijven maar groeien en hebben acht punten. Dat is echt een heerlijk gevoel."

Sjoerd: Zaterdag Twist. Stug ploegje altijd he?

Peter: "Ik weet niet exact hoe ze spelen, maar ze hebben ook van Tilburg gewonnen. Voor ons is dit een mooie volgende test. Als we de komende twee wedstrijden ook winnen, dan mogen we echt serieus van iets moois gaan dromen. Zo ver is het nog niet. Eerst maar Twist. Ik verwacht een moeilijke pot waar de wedstrijd echt pas in de laatste vijf minuten beslist gaat worden."

Weidevogels speelt zaterdag op sportcomplex Merenveld in Bleiswijk om 15.30 uur tegen Twist. 

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!