DSC_0096.JPGDSC_2608.JPGDSC_5132.JPGDSC_4945.JPGDSC_7311.JPGDSC_1388.JPGDSC_7474.JPGDSC_7396.JPG

Woorden van de Waard: ´Heerlijke tweede helft gespeeld´

Door Sjoerd Keizer op 09 okt 2019, laatst gewijzigd op 09 okt 2019 15:41.

Weidevogels heeft zaterdag voor de vijfde keer op rij gewonnen. Dit keer moest Twist er in Bleiswijk aan geloven: 21-16. Peter de Waard en Sjoerd blikken zoals elke week terug.

Sjoerd: Wederom gefeliciteerd, ik hoorde wel dat de eerste helft wat stroef was?

Peter: ¨We begonnen wel perfect. We kwamen in onze eerste aanval met 1-0 voor. Maar het andere vak had in de eerste fase wat meer moeite om hun draai te vinden. Dat is een beetje de story van het seizoen. Tot en met de rust bleef dat wel een beetje zo. Er was te weinig dynamiek en dan kom je niet altijd vrij. Ondanks dat we niet perfect draaiden, maakten we wel onze goals. Dat is heel belangrijk en geeft een goed gevoel.

In de rust hebben we wat omzettingen gedaan en hebben we een heel goede tweede helft gespeeld. Laurens zwengelde Jouke weer aan en vervolgens speel je daarna een heerlijk restant van de wedstrijd. Twist is een lastige ploeg die veel rebounds pakt, dus daarom is dit ook een lekkere overwinning. Ik schat Twist zeker nog wel als outsider in, voor het kampioenschap in deze poule.¨

Sjoerd: Nu Reeuwijk zaterdag én de topper Tilburg-Tjoba, wat verwacht je en wie hoop je dat wint? 

Peter: ¨Reeuwijk is een dynamische ploeg, die veel durven te schieten. We moeten verdedigend wel anders staan dan de vorige wedstrijden denk ik. We moeten iets meer één op één gaan verdedigen en je eigen tegenstander uitschakelen. Je zal wat minder met de bal gaan meekijken. We moeten ze zelf onrustig maken.

En over Tilburg-Tjoba: ik weet eigenlijk niet waar ik op hoop. Omdat we Tilburg al hebben verslagen, zou ik zeggen: Tilburg. Maar deze twee ploegen zie ik sowieso wel allebei bovenin mee doen.¨

Sjoerd: Durf je inmiddels het woord kampioenschap in de mond te nemen?

Peter: ¨Nog niet. Als wij Tjoba hebben gehad, dan kunnen we er pas over nadenken. We weten nog niet hoe goed zij zijn, al hebben ze afgelopen zaterdag wel verloren. Maar wij zijn een ploeg die in deze poule van iedereen kunnen winnen, maar ook van iedereen kunnen verliezen. Voorlopig moeten we er dus niet mee bezig zijn.

Maar we mogen ons ook niet verstoppen. We hebben tien punten en staan bovenaan. Daar mogen we trots op zijn.¨ 

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!