DSC_0096.JPGDSC_2608.JPGDSC_5132.JPGDSC_4945.JPGDSC_7311.JPGDSC_1388.JPGDSC_7474.JPGDSC_7396.JPG

Over Weidevogels

Weidevogels is de enige plek in de snelgroeiende gemeente Lansingerland waar korfbal wordt aangeboden. Daarmee zijn we automatisch dè korfbalvereniging van de gemeente Lansingerland, die de dorpen Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs omvat. Maar we zijn niet alleen dè korfbalvereniging, we hebben ook nog eens de ambitie het te zijn.

Korfbalvereniging Weidevogels zag het levenslicht op 21 september 1961. Sindsdien was het niet meer weg te denken uit de gemeente Bleiswijk, dat later samensmolt met Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs tot Lansingerland. Met 55 jaar is de vereniging nog altijd ambitieus. Zo wil het een grotere invloed hebben in de regio, beter worden in korfbal en een grotere familie zijn dan het nu al is. Met bijna alle 1ste jeugdteams in de eerste klasse is het fundament hiervoor gelegd.

Met een thuishaven gelegen in Bleiswijk, op het Merenveld, kan Korfbalvereniging Weidevogels nog altijd een van de grootste korfbaltoernooien van het land organiseren. Alles in eigen achtertuin. Sinds 2010 is het toernooi volledig op kunstgras, hetgeen een mooi perspectief biedt voor de toekomst van het toernooi.

De ambitie om “dè korfbalvereniging van Lansingerland” te worden bracht de vereniging bij een volgende stap. Twee keer trainen voor alle teams die hier behoefte aan hebben. Vanaf de E-jeugd tot en met de A-junioren wordt daarom 2 maal in de week getraind door alle teams.

Met twee keer in de week trainen alleen, komen we er niet. Daarom wordt er uitgebreid geïnvesteerd in trainers. Voor de seniorenselectie wordt regelmatig een trainer van buiten de club gecontracteerd. Ook in de A-junioren is dit het geval. Maar ook in de eigen gelederen zit voldoende trainerstalent om alle teams goed te begeleiden. De trainers worden regelmatig bijgeschoold via trainingen en clinics. Daarnaast is er een uitgebreid begeleidingstraject opgezet.

We zijn continue op zoek naar mogelijkheden, sponsoren en talent. Zoeken, zowel op korfbaltechnisch als op andere vlakken. Korfbalvereniging Weidevogels timmert aan de weg en blijft dat voorlopig nog wel even doen. 50 jaar is niet oud, we beginnen pas net met tellen!

Maar wat is Korfbal dan?

Korfbal is een van oorsprong Nederlandse sport, het werd bedacht door de Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuizen. De sport is gebaseerd op de Zweedse sport ringboll, waarmee Nico Broekhuizen in het Zweedse plaatsje Nääs in het jaar 1902 in aanraking kwam.

Korfbal wordt gemengd gespeeld. Dat is onze kracht. Korfbal is sociaal en samenspel. Een teamsport zoals een teamsport bedoeld is.
Korfbal wordt gespeeld met één bal. Het doel is een korf. Elk team heeft een korf die op diverse hoogtes is opgehangen aan een paal. Bij de jongste hangt de korf op 2,0 meter. Later gaat de korf via tussenhoogtes van 2,5 en 3,0 meter naar de uiteindelijke hoogte van 3,5 meter. Het team dat de meeste doelpunten maakt wint.

Aanbod bij Weidevogels:

Vanaf 3 jaar is er De KangoeroeKlup. De kangoeroeklup is een gezellige club voor de allerjongsten. Kinderen van 3 tot 7 jaar kunnen hier beginnen met sporten met veel spelelementen en leeftijdsgenootjes. De trainingen worden geleid door enthousiaste (jeugd)leden.

Vanaf 5 jaar (F-jes) komen de kinderen die daar aan toe zijn in aanmerking om wedstrijden te spelen. De allerjongsten spelen in één vak. Bij de allerjongsten wordt er wekelijks één keer getraind en één maal een wedstrijd gespeeld.

Vanaf 8 jaar komen de kinderen in de E-tjes. Vanaf de E-jeugd ontwikkeld het spel zich verder. Er wordt in teams van  4 en 8 gespeeld. Via verschillende leeftijdscategorieën, die bij weidevogels allemaal meerdere teams bevatten, spelen de kinderen met en tegen spelers met (ongeveer) dezelfde fysieke en mentale capaciteiten.

De Seniorenselectie van Weidevogels speelt wedstrijdsport en streeft in de komende jaren naar de tweede klasse. Naast de selectie hebben we nog een aantal andere enthousiaste Seniorenteams. Deze teams spelen breedtesport waar bewegen en plezier van groot belang is.

Wil je de zaterdagen vrij houden is de mogelijkheid om in een recreantenteam af en toe een wedstrijdje of toernooitje te spelen.

Ook korfbalambities?

Dan hoef je alleen nog even over de volgende punten na te denken!

Kijk hier voor de contributie per kwartaal en de verschillende mogelijkheden voor lidmaatschap. 

Voor het spelen van wedstrijden is een tenue nodig en goede schoenen. Voor op het kunstgrasveld en/of voor in de zaal.

Het clubtenue bestaat uit: Een wit shirt met oranje bewerking. Het shirt bevat een kraag met het opschrift "Korfbalvereniging Weidevogels". Verder dragen de dames: Een oranje rok, broekrokje. De heren een oranje broek. Op de broek/rok is het verenigingslogo in zwart gedrukt aan de linkerzijde.

Het tenue wordt door de vereniging verzorgd. Je betaalt daar een kledingbijdrage voor per kwartaal. 

Wil je meer weten? Stel je aan weidevogels.bleiswijk@gmail.com . Of kom gewoon eens meetrainen!

Wil je direct lid worden? Download het aanmeldingsformulier en stuur deze naar: Ledenadministratie t.n.v. Elianne van Ravestein, Rivierenstraat 202, 2652 CR, Berkel en Rodenrijs

Aangemaakt: 02 feb 2017 13:42. Laatst gewijzigd: 02 feb 2017 13:42

Home Zoeken Sitemap Inloggen

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren

Help
Facebook Twitter Instagram Youtube
SponsorKliks, gratis sponsoren!