• In de afgelopen maanden heeft Weidevogels maar liefst 21 nieuwe leden mogen verwelkomen.

  Sommigen zijn oude bekenden, maar toch zal niet iedereen deze nieuwe leden kennen. Tijd voor wat voorstelrondjes dus. Dit keer van Kimberley Verbeek van Mourik (24) uit Moordrecht, speelster van Weidevogels 1. Zij maakte in april de overstap van IJsselvogels naar  Weidevogels. 

  Waarom ben je op korfbal gegaan? 

  "Mijn vader heeft vroeger altijd gekorfbald bij IJsselvogels en ook mijn zus heeft er jarenlang op gezeten. Ook had ik veel klasgenoten die op korfbal zaten. Daarom wilde ik toen ik jong was ook gaan korfballen. In 2002 ben ik begonnen met korfballen bij de welpjes, dus inmiddels korfbal ik alweer achttien jaar!"

  Wat doe je naast het korfballen? 

  "Ik ben orthopedagoog (een opvoedkundige die zich right op kinderen en jongeren die in hun ontwikkeling worden belemmerd). Ik werk ambulant in een wijkteam in Rotterdam en bij Koersvast Zorg. Ik heb verder niet echt een specifieke hobby naast korfbal, maar ik houd altijd erg van dagjes strand en uiteten gaan."

  Wat vind je het leukste aan korfbal? 

  "Dat het een teamsport is!"

  Waarom heb je voor Weidevogels gekozen? 

  "Na achttien jaar bij IJsselvogels te hebben gekorfbald, leek het me goed om ergens anders de uitdaging aan te gaan. Daarnaast vind ik het natuurlijk erg leuk om nu met mijn vriend Jouke te kunnen korfballen." 

  Hoe vind je het tot nu toe bij Weidevogels? 

  "Ik voelde me al voordat ik bij Weidevogels kwam korfballen altijd erg welkom op de vereniging. Nu ik wat weken meedraai bij Weidevogels voel ik me nog altijd erg welkom en heb ik het onwijs naar mijn zin in de selectie."

  Hoe verschilt Weidevogels van je oude vereniging? 

  "Ik kom van een dorpsvereniging, dus daarin komt Weidevogels erg overeen. Het grootste verschil voor mij is dat ik bij Weidevogels in een rokje in plaats van een broekje moet korfballen, wat ik niet erg lekker vind zitten, haha!"

  Wat wil je bereiken met Weidevogels? 

  "Ik ben een erg fanatieke speler, dus mijn ambitie is natuurlijk om dit jaar kampioen te worden. Daarnaast wil ik me als speler verder ontwikkelen binnen Weidevogels."