• Afgelopen zaterdag trad korfbalvereniging Weidevogels als koploper aan tegen nummer twee Tjoba uit ’s Heer Hendrikskinderen (Zeeland), met een voorsprong van twee punten. Ondanks een ruime achterstand tijdens de wedstrijd, wisten de Bleiswijkers in de slotseconde de gelijkmaker te produceren. Eindstand: 18-18.
    Weidevogels startte de wedstrijd sterk op het grote veld van Tjoba. Via 0-2 werd het al gauw 3-5 in Bleiswijks voordeel. Hierna werd Tjoba echter sterker en via met scherp schietende spelers wist de ploeg rap weg te lopen bij Weidevogels. De Weidevogels wisten de schade tot de rust te beperken tot 12-8.
    De tweede helft ging meer gelijk op, na enkele tactische omzettingen van de Bleiswijkse trainer. Weidevogels kwam enkele keren gevaarlijk dichtbij maar iedere keer wist Tjoba de marge te behouden. Met een stand van 18-13 leek de wedstrijd in Zeeuws voordeel te zijn beslist. Echter, na een tussensprint van Weidevogels kon de ploeg nog strijden voor een punt nadat kort voor tijd de 18-17 viel. Weidevogels voerde de druk op en bracht de gelijkmaker in de slotseconde op het bord: 18-18. Direct floot de leidsman de wedstrijd af.
    Het punt werd gevierd als overwinning door de Bleiswijkers. Voor Tjoba was dit een enorme dreun. Weidevogels behoudt de voorsprong van twee punten en mag zich Herbstmeister noemen. Komende zaterdag treed de koploper aan tegen WION om de eerste helft van het veldseizoen winnend af te sluiten.