• Voor het eerst in lange tijd is het het eerste van Weidevogels niet gelukt om te winnen. De Bleiswijkers hadden in de kraker tegen Vitesse uit Barendrecht geen aanspraak op de winst. Na een 7-3 ruststand werd er uiteindelijk met 16-9 verloren.

    In de eerste helft van de wedstrijd waren er opvallend weinig doelpunten. Beide ploegen verdedigden erg sterk, waardoor de aanvallen slordig waren. Pas na vijf minuten spelen maakte Evelien Kouwenhoven de 0-1, wat meteen de enige voorsprong was voor de Bleiswijkers. Vitesse kwam iets beter onder de verdedigende druk uit en kon zo met een comfortabele 7-3 stand gaan rusten.

    In de tweede helft lukte het Weidevogels niet om het tij te keren. De Bleiswijkers maakten in het eerste kwartier van de tweede helft maar één doelpunt, waardoor Vitesse uit kon lopen naar een 13-4 voorsprong. In het laatste kwartier wist Weidevogels wel de korf te vinden, maar het gat was te groot om te overbruggen. "We kregen veel druk en dit waren we niet gewend. We kwamen dus niet in ons spelletje," oordeelt coach Peter de Waard. "We gaan nu hard trainen en niet teveel geks doen. Vitesse is een goede ploeg, maar dat zijn wij ook."

    Op zaterdag 26 september krijgt Weidevogels de kans om zich te herpakken tegen GKV uit Den Haag, de nummer vijf van de poule. De wedstrijd start om 15:30 op het sportcomplex Merenveld in Bleiswijk.