• Woorden van De Waard: ´Aangeef als wapen gebruikt, in plaats van middel´

  9 jan 2020
 • Weidevogels won in 2019 ook de uitwedstrijd bij Oranje Nassau. Het werd maar liefst 16-36 in 020. Hoofdtrainer Peter de Waard en Sjoerd blikken terug.

  Sjoerd: Hoe snel was deze wedstrijd beslist?

  Peter: ¨Dit gaat heel lullig klinken, maar ik denk dat het in de rust van het tweede al beslist was, toen ik ze voor het eerst zag inschieten. Ze schoten niet best en ze waren ook incompleet. En ik hoorde dat ze ook maar één keer per week trainen.

  In de wedstrijd zelf was het verschil vanaf minuut één duidelijk. Zij schoten in vrijheid wel redelijk. Maar als je er zelf 36 scoort, loop je vaker tegen wat meer tegentreffers aan. In de tweede helft lagen we op schema voor de 40, maar waren we iets te opgefokt op zoek naar die veertigste. Op dat soort momenten mogen we wel wat meer lol hebben, al is dat lastig met zo´n zeven mensen op de tribune.¨

  Sjoerd: Was dit de minste ploeg?

  Peter: ¨Ik denk het wel, ja. Al speelden wij wel met veel dynamiek en beweging. We hebben de aangeef gebruikt als wapen in plaats van middel. Vooral in de eerste helft hebben we ons eigen spel gespeeld.¨

  Sjoerd: Voel je eigenlijk nog wedstrijdspanning in zo´n poule?

  Peter: ¨Eigenlijk niet, nee. Het is heel wat anders dan op het veld, waar je elke week dacht: het kan misgaan. Dat heb je nu nooit. Misschien tegen IJsselvogels. Maar dit is voor mij ook nieuw, dat je zóveel beter bent. Maar ik denk dat dat alleen maar goed is voor mij. Ik leer ook elke week. Aan de KT3-cursus heb ik ook veel wat dat betreft. Daaruit kan ik dingen toepassen.¨