• Woorden van De Waard: ´Concentratieverlies zal vaker een probleem zijn´

  12 dec 2019
 • Weidevogels won zaterdag in eigen huis met 26-13 van DSO. Bij rust stond het 14-2. Hoofdtrainer Peter de Waard en Sjoerd babbelen na.

  Sjoerd: Prima overwinning weer. Maar hoe kan het verschil tussen de helften zo groot zijn?

  Peter: ¨We scoren er maar één minder, maar ik snap je punt. Zij scoren er veel meer. Ja, dat is toch concentratie. Het is ook wel logisch en te verklaren. Op dit niveau ga je gewoon af en toe verslappen. Maar we zijn dan soms wel onnodig té kritisch op elkaar. Ik heb ze meegegeven dat ze meer plezier moeten hebben, ook als het wat minder gaat. Er kan je niks gebeuren, met zo´n grote voorsprong. Straal dan gewoon uit dat het leuk is om te korfballen. Hoe we een wedstrijd uitkomen vind ik wel zorgwekkend. Maar ik denk dat, nu we dat hebben aangekaart, het wel beter gaat de komende tijd.

  Het is een beetje de keerzijde van het veld. Ik heb heel erg gehamerd op zelfbewustzijn en kritisch zijn. Nu zijn we dat net iets te veel. Maar beter te kritisch dan te weinig.¨

  Sjoerd: Celest speelde in plaats van Géline, die ziek was vorige week. Wat vond je?

  ¨Ik vond dat Celest het goed deed. Ze draaide uitstekend mee. In de tweede helft was haar vak wel wat minder, maar daar kan je haar de schuld niet van geven. Ze laat zien dat ze er dicht tegenaan zit. De dames houden elkaar wel scherp wat dat betreft. Natuurlijk een goede ontwikkeling.¨

  Sjoerd: Baart het je nog zorgen dat één ploeg het nog iets beter doet tot nu toe: IJsselvogels?

  Peter: ¨Zij hebben een iets beter doelsaldo he? Nee, ik maak me daar totaal geen zorgen over. Het verbaast me wel dat ze het na het veld zo goed doen. Maar het maakt het wel leuker in de poule. De wedstrijd tegen IJsselvogels wordt dan ook een mooie. Al staat er denk ik toch niet heel veel op het spel. Je promoveert naar alle waarschijnlijkheid allebei wel.¨

  Sjoerd: Nu het puntloze Oranje Nassau. Zijn dat niet moeilijke potjes omdat je alleen maar kan verliezen?

  Peter: ¨Nee, ik verwacht geen problemen. Ik eis gewoon dat we twee punten pakken. Zo simpel is het. Op individuele kwaliteit moeten we die wedstrijd sowieso pakken. Ook al zitten er misschien maar zeven mensen op de tribune: het mag geen excuus zijn.¨